Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Lachgascilinders gevonden in garage Tholen

Toegevoegd: 14-01-2022, 07.11 uur
Lachgascilinders gevonden in garage Tholen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

THOLEN - Toezichthouders van de gemeente Tholen hebben woensdag, tijdens een gezamenlijke controle met de politie, 65 lachgascilinders aangetroffen in een garage bij een woonhuis in de kern Tholen. Op dit adres is een Nachtwinkel ingeschreven. De cilinders zijn dezelfde avond nog afgevoerd.


Gebruik van lachgas geeft een sterke roes. Het is echter zeer schadelijk voor de gezondheid. Risico’s van gebruik zijn bijvoorbeeld zuurstoftekort, gehoorschade, slechte concentratie, onvruchtbaarheid en zelfs blijvende verlamming. Daarnaast is lachgas een oxiderend gas. Het kan brand veroorzaken en verbranding van stoffen versterken. De flessen staan onder druk en dat kan een gevaar vormen voor de omgeving en hulpdiensten. De handel in lachgas trekt, door de grote geldbedragen die erin omgaan, criminele activiteiten aan.  

Burgemeester Sijbers laat weten dat de mogelijke gevaren en overlast redenen zijn om streng op te treden. “Het is belangrijk dat we onze inwoners beschermen tegen de gezondheidsrisico’s die recreatief gebruik met zich meebrengt en wijzen op de gevaren. Lachgas is geen speelgoed. Lachgas is geen middel wat alleen in grote steden gevonden wordt; ook op Tholen wordt er gebruikt. Daar mogen mensen best van doordrongen worden.”

Het verbieden van de verkoop én het gebruik van lachgas leeft al een tijd in veel gemeenten. Verkoop, handel, bezit en gebruik van lachgas is niet strafbaar. De opslag van stoffen onder druk is wel aan regels gebonden. Er ligt een wetsvoorstel om lachgas onder te brengen in lijst II van de Opiumwet. Op deze lijst staan middelen die aangemerkt worden als softdrugs. Verwacht wordt dat het voorstel later dit jaar wordt goedgekeurd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
optimist (14-1-2022 om 17:34)
Het grootste probleem met dit spul is dat het volop gebruikt wordt achter het stuur, zodat ze half of helemaal beneveld aan het rijden zijn. Als zo'n dwaas je vervolgens aanrijdt, dan lach je niet.
Jac (14-1-2022 om 13:41)
Die is voor nu wel even uitgelachen..... :-) Verbieden maar weer zeker dat lachgas, we leven zo ondertussen in een verbodsmaatschappij. Want een verbod lost alles op, ja toch......
bert kaiser (14-1-2022 om 10:53)
kunnen ze eens lachen in Tholen, is het verboden
Witte (14-1-2022 om 09:18)
Wat hebben we gelachen .
Cookie-instellingen beheren