Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Grote uitslaande brand in Middelburgse woning

Toegevoegd: 22-12-2002, 10.53 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

MIDDELBURG - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Burgerweidestraat in de Middelburgse wijk `t Zand zijn gistermorgen de twee bewoners licht gewond geraakt. De woning is volledig verwoest. De hond van de bewoners kon niet worden gered.

De brand werd rond half negen ontdekt. Omdat het vermoeden bestond dat er nog mensen in de woning aanwezig waren, rukte de brandweer uit met twee blusauto`s en een ladderwagen. Toen de brandweer ter plaatse was, kwamen de vlammen uit de ramen. De bewoners hadden de woning toen al via de achterkant verlaten. De politie heeft bij het buurhuis de voordeur en een raam geforceerd om de bewoonster te bevrijden. Later bleek dat ook zij via de achterkant uit haar huis is gelopen. De twee bewoners zijn opgevangen op het politiebureau. De buurvrouw is naar kennissen in de buurt gegaan. Later is ze ondergebracht in een hotel.

De woning brandde volledig uit. De brand is via het dak doorgelopen naar het huis ernaast. Omdat de brandweer bang was dat de brand zou overslaan op de rest van het rijtje woningen, is in het huis naast de brandende woning op zolder geblust. Delta Nuts heeft de gastoevoer in de straat afgesloten omdat het door de brand niet mogelijk was de gaskraan in de woning dicht te draaien. Door de gesprongen gasmeter is de brand extra versneld. Volgens een buurtbewoner ging het razendsnel. ,,Toen ik keek, kwamen de vlammen al uit het dak. Ik heb gelijk de brandweer gebeld en kon nog net mijn auto wegzetten.``

Te fel
Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is. Volgens commandant R. Maljaars was de brand te fel om te kunnen zien waar het vuur begonnen is. Het was gisteren ook niet mogelijk om de woning goed te onderzoeken in verband met instortingsgevaar. ,,We laten het eerst goed uitdampen. De politie kan dan morgen met het onderzoek beginnen``, zei Maljaars. Uit voorzorg heeft de brandweer de schoorsteen in de woning geduwd. Die was instabiel geworden doordat de balken in het dak waren weggebrand.

De schade wordt geschat op 125.000 euro.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren