Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe zon en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Man steelt iPhones tijdens verkoopafspraak

Toegevoegd: 17-01-2022, 08.58 uur
Man steelt iPhones tijdens verkoopafspraak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie heeft zondag in de gemeente Sluis een man aangehouden die probeerde een iPhone te stelen toen hij deze kwam bezichtigen naar aanleiding van een verkoopafspraak die was gemaakt via het internet.


De man in kwestie had volgens de politie geen spaargeld, maar wilde toch graag een nieuwe telefoon. Hij benaderde daarom via Facebook en Marktplaats mensen die hun Apple iPhone te koop aanboden. Hij maakte vervolgens met de verkoper een afspraak om elkaar ergens te treffen maar tot een koop kwam het niet.

"Toen hij de iPhone in zijn handen kreeg om het toestel even te bekijken, nam hij de benen", zo vertelt de politie. Eerder deze week was het de man gelukt om op deze wijze een telefoon te bemachtigen. Zondag probeerde hij het opnieuw. "Wederom nam hij de benen toen hij de iPhone in zijn handen kreeg. Maar vandaag waren er omstanders die sneller waren en de verdachte konden vastpakken. De verdachte werd aangehouden en mocht vervolgens in Torentijd een verklaring afleggen."

De politie complimenteert de omstanders voor hun handelswijze. Men is nog wel op zoek naar eventuele andere gedupeerden die zich nog niet hebben gemeld. "Ook wanneer u reeds een afspraak heeft staan voor bijvoorbeeld een 3D-aangifte vragen wij u dit te melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of op het politiebureau in Terneuzen", zo laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren