Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ritthemsestraat Souburg moet veiliger worden

Toegevoegd: 17-01-2022, 12.28 uur
Ritthemsestraat Souburg moet veiliger worden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De Ritthemsestraat (N662) zelf en de kruising hiervan met de A58 en Marie Curieweg bij Oost-Souburg gaan op de schop. De Ritthemsestraat wordt in opdracht van de provincie Zeeland opnieuw ingericht om zo de situatie veiliger te maken en bovendien te zorgen voor een betere doorstroming.


Vandaag is gestart met de eerste werkzaamheden. Tot en met mei worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd zoals het aanbrengen van grond, de zogenoemde voorbelasting. Dit gebeurt bij de Ritthemsestraat ter hoogte van de af- en toerit aan de zuidzijde van de A58. De aangebrachte grond moet ervoor zorgen dat in een later stadium de ondergrond geschikt is om de rotonde te kunnen aanleggen.

Als het voorbereidende werk klaar is, wordt een nieuw fietspad aangelegd aan de noordzijde van de Ritthemsestraat. In de zomer wordt vervolgens aan de zuidzijde van de Ritthemsestraat een parallelweg aangelegd en de aansluiting met de Zandweg wordt gereconstrueerd. De Ritthemsestraat zelf wordt vanaf de Zandweg tot aan de Koedijk gerenoveerd en tot slot wordt in het najaar een nieuwe rotonde aangelegd op de kruising van de Ritthemsestraat en de Marie Curieweg. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar van 2022 gereed.

Vanwege de werkzaamheden zal volgens de provincie wel wat hinder ontstaan. Vanwege de werkzaamheden aan de bermen van de Ritthemsestraat zal ter hoogte van de toe- en afrit van de A58 (zuidzijde) nog tot en met 11 februari sprake zijn van een verlaagde maximumsnelheid (30 kilometer per uur). Van 24 tot en met 31 januari vinden tussen 7.00 en 16.00 uur op werkdagen werkzaamheden plaats waarvoor de Ritthemsestraat onder het viaduct van de A58 deels moet worden afgesloten. Verkeer zal op deze momenten door verkeersregelaars worden doorgelaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (17-1-2022 om 13:33)
dan hoop ik dat ze de Ritthemsestraat, richting het dorp , richting Burgemeester Stemerdinglaan ook aan passen, is soms net een racebaan, heel gevaarlijk om over te steken ook en er zijn al meerdere dieren doodgereden ook ,ik hoop dat ze daar ook wat aan gaan doen we hebben allemaal een tijd geleden onze handtekening gezet,maar er is nog niets aan gedaan er moeten zeker nog meer slachtoffers vallen voor ze iets gaan doen
Veilig (17-1-2022 om 12:37)
Yesss ik hoop dat er nog veel meer gevaarlijke plekken in oost souburg en omstreke worden aangepakt.
Cookie-instellingen beheren