Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Vermiste Belg gearresteerd, kind nog spoorloos

Toegevoegd: 17-01-2022, 18.50 uur - Update: 17-01-2022, 18.56 uur
De politie vloog vandaag ook op twee momenten langs de kust bij Dishoek.
De politie vloog vandaag ook op twee momenten langs de kust bij Dishoek.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MEERKERK - De 34-jarige Belgische man die samen met een 4-jarig jongetje werd vermist, is vanmiddag aangehouden in Meerkerk. Het kind is nog spoorloos. Naar de twee werd vandaag ook in Zeeland gezocht.


De man en het kind werden woensdag rond 10.30 uur voor het laatst gezien in de Dalstraat in Sint-Niklaas. Sindsdien ontbrak van hen elk spoor. Vandaag liet de Nederlandse politie zich grote zorgen te maken over de twee en er rekening mee te houden dat zij in Zuid-Nederland verbleven. Na een melding over een verdachte situatie in Meerkerk kon de Belgische man daar rond 14.15 uur worden aangehouden. Hij was daar alleen: het kind was niet bij hem en waar het nu is, is onbekend.

Uit verder onderzoek bleek dat de man zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem. De auto is daar door de politie aangetroffen en veilig gesteld. De 4-jarige jongen is nog altijd niet gevonden, zo meldde de politie rond 18.35 uur. "Het verhoor met de verdachte heeft tot op heden nog niet geleid tot het vaststellen van de verblijfplaats van het kind. Er wordt daarom een Amber Alert verstuurd", aldus de politie.

Het  rechercheteam van de eenheid Zeeland-West-Brabant  in Nederland werkt nauw samen met de Belgische speurders die het onderzoek  zijn gestart. Vandaag werd eerder al in het Brabantse Sprang-Capelle naar de vermiste man en het kind gezocht. Boven de kust rond Dishoek vloog vandaag ook tot twee keer toe een politiehelikopter. De eerste keer rond 13.00 uur, de tweede keer rond 16.30 uur. Van sowieso de eerste zoekactie is zeker dat deze verband hield met de verdwijningszaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (18-1-2022 om 08:35)
die man moet levenslang worden opgesloten. al 10 jaar gezeten voor mishandeling en nu nor erger. sterkte voor de moeder en familie van het kind.
Johan (17-1-2022 om 21:22)
Ik hoop uiteraard dat het kind in goede gezondheid wordt gevonden maar ik vrees het allerergste......
Mar (17-1-2022 om 21:01)
Och heremetijd! Laten we hopen en duimen dat de kleine vent ongedeerd wordt terug gevonden.
Grote Smurf (17-1-2022 om 20:13)
Wat in dit stuk niet vermeld staat is dat deze man een bekende is bij de politie omdat hij al eens een peuter van 2 zodanig heeft mishandeld dat deze later aan zijn verwondingen is overleden. Hiervoor heeft hij al een keer 10 jaar gezeten. Weer een psychopaat dus die eerst het vertrouwen wint van moeder en zelfs bevriend raakt om vervolgens zijn ziekelijke plan uit te voeren. Ik vrees het ergste voor dit kind en zijn moeder. Verschrikkelijk dat zulke lege gekken bestaan.
Cookie-instellingen beheren