Weerbericht:
Overdag perioden met zon en kans op een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Vermiste jongen dood gevonden bij Neeltje Jans

Toegevoegd: 17-01-2022, 22.23 uur - Update: 18-01-2022, 02.34 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Bij Neeltje Jans is maandagavond het lichaam gevonden van de 4-jarige jongen die sinds vorige week werd vermist nadat hij was meegenomen door een 34-jarige man. Dat heeft een politiewoordvoerder bevestigd.


Het lichaam van de 4-jarige Dean werd gevonden nadat vanaf 20.45 uur met een politiehelikopter boven het voornalige werkeiland was gevlogen. Het stoffelijk overschot werd gevonden op een vrij afgelegen plek in de buurt van de Faelweg. Hier werd door de politie al snel na de vondst een afzetting gemaakt bij een duingebied. Naast een surveillance-eenheid waren al snel ook de tactische en de technische recherche ter plekke. Rond 22.15 uur kwam ook de Plaats Delict Unit van de politie Zeeland-West-Brabant ter plekke.

Onderzoek
Direct nadat de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant op zondag het bericht vanuit België ontving dat de 34-jarige man en het 4-jarige jongetje zich mogelijk in Nederland zouden bevinden, is de politie onder leiding van de officier van justitie in Breda een onderzoek gestart. Een groot team aan rechercheurs, een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO), startte direct een zoektocht naar het vermiste tweetal. Er werd tijdens de zoektocht onder andere gebruik gemaakt van speciale opsporingstechnieken, er werden camerabeelden bekeken en er werd grondig naar sporen gezocht. Ook de politiehelikopter zocht onder andere mee tijdens het onderzoek.

In Meerkerk werd maandag omstreeks 14.15 uur een melding gemaakt van een verdachte situatie. Eenmaal op die locatie werd een man aangetroffen, die de vermiste 34-jarige Belg bleek te zijn. De vierjarige jongen was op dat moment niet bij hem. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit verder onderzoek bleek dat hij zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Er bleken geen aanwijzingen te zijn dat het vermiste jongetje zich in die omgeving zou bevinden. Hierop werd er besloten om een Amber Alert te activeren.

In het politieonderzoek kwam maandagavond een mogelijk plaats delict in beeld. Het rechercheteam ging met ondersteuning van meerdere agenten zoeken in de omgeving van Vrouwenpolder. Ook de politiehelikopter werd ingezet om een duidelijk beeld van de omgeving te krijgen. Rond 22.00 uur stuitten zij op een levenloos kinderlichaam. Hoewel onderzoek moet uitwijzen of het om het vermiste Belgische jongetje gaat, houdt de politie hier ernstig rekening mee. Het onderzoek gaat volgens politiewoordvoerder Alwin Don naar verwachting nog wel de hele nacht duren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (18-1-2022 om 20:53)
@ 18-1-2022 om 17:53 Ik verdedig helemaal niemand; ik stel alleen de feiten vast en benoem deze. En een feit is ook dat u niet bepaald wat het OM met de verdachten gaat doen. Middeleeuwse straffen zijn ongewenst; en gelden dn “bovendien” ook voor u.
Mijn mening (18-1-2022 om 19:27)
@timsalabim, goed idee om dit soort gelijk in te laten slapen. Opsluiten is zinloos bij dit soort dat blijkt wel weer.
@timsalibim (18-1-2022 om 17:53)
Misschien moeten we dan toch maar weer terug naar die tijd. Ga jij die vent nou serieus nog lopen verdedigen ook, die gaat voor de tweede keer de fout in zelfs, Doe eens normaal man..
Timsalabim (18-1-2022 om 12:13)
@ F.A v.Beveren, de dader was in België berecht en heeft 10 jaar vastgezeten. Das aardig lang.. Maarja, u had hem natuurlijk zonder proces en onderzoek meteen laten inslapen, toch? Hoe erg het ook is, ook deze verdachte krijgt een eerlijk process; de tijd van de Inquisitie, volkstribunalen en heksenjachten zijn voorbij….
Tom (18-1-2022 om 11:34)
De wereld is kei en kei verrot. Een kindermoord en daar gaan we hier vanuit is de allerlaagste vorm van een misdrijf, lees moord. Te ziek voor woorden, je wordt er misselijk van. In gedachte bij de moeder.
een Moeder (18-1-2022 om 10:23)
MYN hart huilt om dit kleine ventje . Veel sterkte voor de politie die hier mee bezig zyn .en gecodoleerd voor de Moeder en fam .
Cookie-instellingen beheren