Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt. Vanavond af en toe regen. Veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek dood jongetje Neeltje Jans nog gaande

Toegevoegd: 18-01-2022, 08.34 uur - Update: 18-01-2022, 08.51 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Op het voormalige werkeiland Neeltje Jans wordt door de politie nog altijd onderzoek gedaan rond de plek waar daar gisteravond het levenloze lichaam van de Belgische kleuter Dean uit Sint-Niklaas.


Het lichaam van het 4-jarige jongetje werd maandagavond rond 22.00 uur gevonden op een afgelegen plek in de buurt van het water aan de rand van een stuk duingebied nabij de Faelweg. De politie trof de jongen aan nadat eerder op de dag de vermoedelijke ontvoerder, een 34-jarige man, werd aangehouden nadat melding was gemaakt van een verdachte situatie. Dat gebeurde in Meerkerk. Tussen de arrestatie en de vondst zat een kleine acht uur. In dat tijdsbestek wist de politie de vermoedelijke locatie van het jongetje te achterhalen en een zoekactie op poten te zetten met onder meer een politiehelikopter.

Direct na de vondst werd de omgeving afgezet. Bij de toegang tot het terrein waar het lichaam werd ontdekt, werden in opdracht van de politie zwarte schermen geplaatst. Dit gebeurde nadat een speciale Plaats Delict Unit van de politie het terrein op was gereden. Rechercheurs in witte overalls deden vannacht direct onderzoek. De politie liet immers al snel weten er vanuit te gaan dat het gevonden lichaam dat van Dean was, maar dat moest nog wel definitief worden vastgesteld. Ook was de exacte doodsoorzaak nog onderwerp van onderzoek.

​Op dit moment wordt op Neeltje Jans nog altijd onderzoek gedaan. In de tussentijd berichtten zowel Nederlandse als Belgische media uitvoering over de zaak. Inmiddels zou ook zijn bevestigd dat de verdachte Dave de K. eerder al werd veroordeeld voor het mishandelen van een ander kind dat hierdoor destijds kwam te overlijden. De moeder van Dean zou de verdachte hebben laten oppassen omdat zij vanwege een depressie was opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Bij de Vlaamse omroep VTM zei ze in een interview dat ze de verdachte volledig vetrouwde. Ze deed dan ook nog tevergeefs een oproep aan de verdachte om het jongetje terug te brengen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuur (18-1-2022 om 17:12)
Nog vreemder is het feit dat zo een persoon vrij mag rondlopen, dit soort lieden moet de samenleving tegen worden beschermd. Het is een probleem in westerse landen waar de straffen veel te laag zijn.
Rinus (18-1-2022 om 12:15)
Wat een vreselijk nieuws. Ook op de politiemensen die dit onderzoek moeten zal dit een enorme impact hebben. Heel veel sterkte aan alle betrokkenen en nabestaanden.
Ineke (18-1-2022 om 10:26)
Wat erg voor dat mannetje. Hoe kun je een kind toevertrouwen aan een man die al een kleuter heeft vermoord?
Cookie-instellingen beheren