Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Inzet Amber Alert bij vermiste Dean haperde

Toegevoegd: 18-01-2022, 17.59 uur
Het vermiste jongetje werd uiteindelijk maandagavond levenloos gevonden bij Neeltje Jans.
Het vermiste jongetje werd uiteindelijk maandagavond levenloos gevonden bij Neeltje Jans.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De inzet van het Amber Alert gisteren in de verdwijningszaak van het Belgische jongetje Dean (4) is niet zonder problemen verlopen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Aanvankelijk haakte de Nederlandse politie alleen aan op het Belgische opsporingsbericht maar nadat de 34-jarige verdachte was aangehouden en een urgent veiligheidsverhoor niet de verblijfplaats van de jongen opleverde, werd besloten het Nederlandse Amber Alert in te zetten. Dat ging niet zonder problemen.

"Door een technisch knelpunt is de inzet van Amber Alert niet helemaal vlekkeloos verlopen. Daarom is gebruik gemaakt van een noodprocedure. Dat houdt in dat het bericht handmatig in plaats van geautomatiseerd wordt verspreid en dat in de eerste fase minder deelnemers worden bereikt, maar via de belangrijkste kanalen is er een groot bereik", zo vertelt de politie.

"Het bericht is direct verzonden naar nieuwsmedia, social media en publieke schermen zoals op Schiphol, NS-stations en overig OV. In de loop van de handmatige procedure is de verspreiding van Amber Alert gestaakt omdat het vermiste jongetje toen dood was aangetroffen. Het technische knelpunt wordt onderzocht en is inmiddels verholpen zodat het systeem klaar is voor geautomatiseerde verspreiding van een Amber Alert", zo besluit de politie haar persmededeling.

Het vermiste jongetje werd uiteindelijk maandagavond levenloos gevonden bij Neeltje Jans.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (19-1-2022 om 12:50)
@Ja-Ja: Bij u thuis werken alle apparaten al uw hele leven lang probleemloos en is er zeker nog nooit een apparaat stuk gegaan?
Ja-Ja (19-1-2022 om 06:09)
Door een technische knelpunt ging Amber Alert niet vlekkeloos.Hoe verzinnen ze het!! Altijd die ontkenning dat ze er niets aan kunnen doen. Zorg dat Amber Alert goed werk en TEST het dagelijks. Maar het is altijd de schuld van de andere,door knelpunt. De wijsneuzen in de techniek hebben dit ingesteld. Maak dit en vele ander Falende systemen dan goed!!!! Bv N S, maandelijks alarm enz Computer storing komt door mensenwerk,die computer krijgt de schuld.
Cookie-instellingen beheren