Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand Hoofdplaat opgelaaid, opnieuw middelbrand

Toegevoegd: 19-01-2022, 09.51 uur - Update: 19-01-2022, 12.31 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - De brand in de woning die vannacht in Hoofdplaat één persoon het leven kostte is weer opgelaaid. De brandweer heeft opnieuw opgeschaald naar middelbrand.


Vannacht rond 00.30 uur werd voor de eerste keer ontdekt dat brand woedde in de woning aan de Koningin Julianastraat. Al snel kwam er veel rook vrij. Uiteindelijk werd opgeschaald naar grote brand en rond 01.15 uur wisten brandweerlieden een persoon uit het huis te halen. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten overleed het slachtoffer.

Vanochtend kwam rond 09.10 uur het bericht dat opnieuw brand woedde in de woning. Hierop werden brandweerploegen uit Breskens en Biervliet gealarmeerd. Later werden nog een hoogwerker uit Oostburg, een waterwagen uit Oostburg en een extra blusvoertuig uit IJzendijke gealarmeerd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is het vuur onverwacht weer opgelaaid en is de brandweer nu bezig met het bestrijden van de brand. "Aan de achterzijde komen vlammen door het dakraam", aldus de Veiligheidsregio. Rond 12.25 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren