Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Nieuwe dienstbus voor brandweerkorps Goes

Toegevoegd: 01-04-2007, 21.12 uur
Door: Brandweer Goes
GOES - Autobedrijf Van Strien leverde vrijdagmorgen de nieuwe dienstbus van de Goese brandweer af op de kazerne aan de Oranjeweg. Het nieuwe voertuig, met roepnummer 47-21, zal voornamelijk dienst gaan doen voor vervoer van personen ten behoeve van oefeningen en opleidingen. Ook zal de nieuwe personenbus ingezet worden voor dienstritten van het beroepspersoneel.

Gekozen is voor een Volkswagen Transporter Kombi die geschikt is voor het vervoer van negen personen, inclusief chauffeur. De Transporter (in bedrijfswagentermen ook wel T5 genoemd naar de 5e versie sinds de introductie) beschikt over een 130 pk TDI-motor en een automatische versnellingsbak. Binnenkort zal het voertuig voorzien worden van een mobilofoon, waarna de aanwinst definitief in gebruik genomen kan worden.

De andere dienstbus van de Goese brandweer (47-72) blijft in dienst maar het beschikbare aantal zitplaatsen wordt gereduceerd naar vijf door de achterbank naar voren te verplaatsen. De vrijgekomen ruimte zal worden ingericht als laadruimte. De 47-72 zal primair dienst gaan doen als o.a. logistiek voertuig bij grotere inzetten, trekkend voertuig voor de boottrailer en als voertuig voor de technische dienst.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren