Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Verdachte dood Dean wordt in België vervolgd

Toegevoegd: 19-01-2022, 21.25 uur
De 4-jarige Dean werd op het werkeiland Neeltje Jans gevonden.
De 4-jarige Dean werd op het werkeiland Neeltje Jans gevonden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De 34-jarige Dave de K. die verdacht wordt voor de dood van de 4-jarige Dean zal door justitie in België vervolgd worden. Dat laat het Openbaar Ministerie woensdag weten. 


De 4-jarige Dean verdween vorige week met de 34-jarige Dave de K. De Belg paste volgens andere media vaker op de kleuter. Volgens de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws zou de moeder van het kind alarm hebben geslagen toen ze geen contact meer kreeg met de verdachte.

Maandagavond vond de politie na een zoektocht het lichaam van de 4-jarige jongen op het werkeiland Neeltje Jans. Eerder werd de 34-jarige De K. al in Meerkerk aangehouden. In overleg tussen het Nederlandse Openbaar Ministerie en justitie in België is nu besloten dat de vervolging van de verdachte in België zal plaatsvinden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (21-1-2022 om 11:20)
Met een simpele google zoekopdracht kun je al zien dat de straffen in NL en BE omennabij gelijk zijn aan elkaar. Dacht men nou echt dat die gast in NL een taakstraf van 40 uur zou krijgen als hij hier berecht zou worden? Stelletje grapjassen, die krijgt ook gewoon de volle mep, misschien nog wel meer als 10 jaar ook dat weet ik zeker.
Ineke (21-1-2022 om 09:21)
@Timsalabim. Waar schrijf ik dat ik het in Nederland zo verschrikkelijk vind? In ieder land heb je voor en tegens. Het enige wat ik vind is dat de straffen hier te mild zijn.
Ineke (21-1-2022 om 08:10)
Hee timsalabim. Ik heb in België gewoond en had het daar prima naar mijn zin. Door omstandigheden weer terug in Nederland. En Zeeuw ik ben het met je eens dat jou straf de mooiste zou zijn maar ook in België bestaat deze straf niet dus hopen dat hij in ieder geval nooit meer in de maatschappij terecht komt.
Zeeuw (20-1-2022 om 16:21)
@ Ineke : Voor zijn vorige daad was hij ook 10 jaar zoet achter tralies, en zie de uitkomst. Zo iemand moeten ze gewoon gelijk in een aquarium met piranha's gooien
Robin V (20-1-2022 om 15:48)
Je zou toch spontaan zin krijgen om een paar nachtjes in het vlaamse gevang te verblijven…
Emergo (20-1-2022 om 13:03)
De straffen mogen dan hoger zijn (als dat al zo is) , de vraag is hoeveel hje daar daadwerkelijk van uitzit. Overigens was dit figuur vrij na 10jaar omdat Belgoe toe nog geen aanvy=ullende tbs maatregel kende.
Cookie-instellingen beheren