Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

4-jarige Dean lag zaterdag al op Neeltje Jans

Toegevoegd: 20-01-2022, 15.47 uur
Het lichaam van de 4-jarige Dean werd maandagavond op Neeltje Jans gevonden.
Het lichaam van de 4-jarige Dean werd maandagavond op Neeltje Jans gevonden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Remi Mesu

VROUWENPOLDER - De 4-jarige Belgische kleuter Dean lag volgens de politie al vanaf zaterdag op Neeltje Jans. Dat meldt de politie donderdag. De agenten zijn op zoek naar camerabeelden die langs de mogelijke route van de verdachte Dave de K. gemaakt zijn.


Maandagmiddag 17 januari werd De K. in Meerkerk gearresteerd. Hij wordt verdacht van de ontvoering en betrokkenheid bij de dood van het 4-jarige jongetje. Het stoffelijk overschot van Dean werd diezelfde avond aan de rand van de Oosterschelde op het werkeiland Neeltje Jans gevonden.

Uit politieonderzoek blijkt dat de man in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari rond middernacht de provincie Zeeland in kwam. Hij zou in een lichtgrijze Peugeot 206 voorzien van het Belgische kenteken 2-ACR-250 hebben gereden. Volgens de politie zou hij bij Sint Jansteen de Belgisch-Nederlandse grens overgekomen te zijn en vervolgens door de Westerscheldetunnel te zijn gereden.

Eenmaal op Walcheren vervolgde de man zijn weg naar Koudekerke waar hij enkele uren heeft verbleven. In die nacht zou hij volgens de politie ook in Vlissingen zijn geweest. Ook is hij in de vroege ochtend van zaterdag 15 januari enkele uren in Middelburg geweest, en is hij enkele keren teruggekeerd naar Koudekerke. Het is niet bekend of het vierjarige jongetje Dean in die tijd bij hem was.

Na het laatste korte bezoek aan Koudekerke is de verdachte zaterdagmiddag naar Neeltje Jans gereden, waar hij volgens de politie het slachtoffertje heeft achtergelaten. Daarna verliet hij de provincie Zeeland om maandag in Meerkerk aangehouden te worden.

De politie zoekt nu camerabeelden die corresponderen met de eerder genoemde plaatsen en tijdstippen. Mensen die tips of materiaal hebben kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Men kan ook anoniem melding maken via het nummer van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Ook kunnen mensen foto's of video's doorsturen via een tipformulier op de website van de politie. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren