Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Bedrijfspand waar wapens werden gevonden voor een jaar dicht

Toegevoegd: 20-01-2022, 18.07 uur
Bij de inval in het bedrijfspand werden wapens gevonden.
Bij de inval in het bedrijfspand werden wapens gevonden.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

YERSEKE - Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden-Boers van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag twee panden in Yerseke gesloten wegens overtredingen van de Opiumwet. In de gebouwen werden onder meer softdrugs, wapens en stoffen voor de productie van harddrugs aangetroffen.


Het betreft een sluiting van een woning aan de Marijkelaan voor de duur van zes maanden en sluiting van een bedrijfspand aan de Molendijkseweg voor de duur van twaalf maanden. Op 30 november 2021 deed een arrestatieteam invallen in de woning aan de Marijkelaan. In het gebouw werd een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Op dezelfde datum vond ook een inval plaats met een bearcat in het bedrijfspand aan de Molendijkseweg. Daar werd door de politie stoffen aangetroffen die duiden op productie van en handel in harddrugs. Verder werden er in het bedrijfspand onder meer automatische vuurwapens, revolvers, geweren, 3D printers waarmee vuurwapenonderdelen konden worden geprint en diverse onderdelen van vuurwapens aangetroffen.

De sluitingen  die worden doorgevoerd zijn op basis van het zogeheten Damoclesbeleid. In dat beleid is vastgelegd dat de aanwezigheid van drugs of stoffen die duiden op productie van of handel in drugs in een woonwijk of op een bedrijventerrein kan leiden tot een sluiting van het gebouw. “De wetenschap dat een woning of een bedrijfspand deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van de locaties als bedreigend en onveilig worden ervaren", vertelt burgemeester Van Wingerden-Boers in een verklaring.

"Door sluiting worden de panden voor iedereen zichtbaar uit het criminele circuit gehaald en geven wij een krachtig signaal dat deze activiteiten niet worden getolereerd en vergaande consequenties heeft.”, aldus de burgemeester. Met name het aantreffen van wapens geldt voor de gemeente als een verzwarende omstandigheid. Dat is de reden waarom het bedrijfspand aan de Molendijkseweg voor een langere periode gesloten wordt dan de woning aan de Marijkelaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (21-1-2022 om 10:11)
6 maanden sluiting van de woning is wel erg lang ,gezien de woning nod die er is . Het bocht dat er in gezeten heeft ,geen woning meer geven in reimerswaal!!!!!
Cookie-instellingen beheren