Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Boei losgeslagen na aanvaring door schip

Toegevoegd: 20-01-2022, 18.26 uur
Boei losgeslagen na aanvaring door schip
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een boei op de Westerschelde is woensdag door een aanvaring losgeslagen en op drift geraakt. De betrokken schipper heeft een proces-verbaal gekregen omdat die had nagelaten de schade te melden.


De waterpolitie kreeg woensdag een melding van een aanvaring tussen een schip en een boei op de Westerschelde. De boei was zodanig geraakt dat die was losgeslagen en op drift was geraakt. Volgens de politie lijkt de schipper de veroorzaker van de aanvaring te zijn.

Schippers zijn volgens het scheepvaartreglement Westerschelde verplicht om een aanvaring, beschadiging of verplaatsing van een boei direct te melden. De schipper had volgens de politie in dit geval niets gemeld. Het schip is achterhaald door de agenten die aan boord zijn gegaan. Tegen de schipper is proces-verbaal opgemaakt. De verdere afhandeling is in handen van het Openbaar Ministerie. Rijkswaterstaat heeft de schipper aansprakelijk gesteld voor de schade aan de boei.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren