Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

2,5 Jaar voor neerschieten Kezban, tonnen schadevergoeding

Toegevoegd: 21-01-2022, 13.26 uur
De arrestatie van de verdachte destijds in het centrum van Middelburg.
De arrestatie van de verdachte destijds in het centrum van Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige man die in de zomer van 2020 in Middelburg de toen 21-jarige Kezban Avci door het hoofd schoot heeft een gevangenisstraf van 2,5 jaar opgelegd gekregen. Hij moet ook een tonnen aan schadevergoeding betalen. De straf is fors lager dan de 12 jaar die het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.


Op de bewuste 26 augustus 2020 was de verdachte samen met het slachtoffer aanwezig in de woning van het slachtoffer, gelegen aan de Burggang in het centrum van de stad. De veroordeelde G. E. speelde met zijn vuurwapen dat hij al een aantal maanden had en probeerde het wapen schoon te maken. Op een bepaald moment richtte hij het wapen in de richting van het slachtoffer, zonder te controleren of het wapen geladen was. Hij schoot het slachtoffer vervolgens door haar hoofd, zo heeft de rechtbank vastgesteld.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant noemt het vandaag verbijsterend dat de verdachte zich na het geloste schot vervolgens niet om het slachtoffer heeft bekommerd. In plaats daarvan nam hij namelijk de telefoon van het slachtoffer mee en reed rond in een auto. Ondertussen schakelde hij geen hulp in. Pas na ruim twee uur, toen hij weer in de woning van het slachtoffer was, belde hij de hulpdiensten. "De rechtbank rekent dit de verdachte zeer zwaar aan", zo laat men weten middels een persbericht.

Dat de opgelegde straf van 2,5 jaar lager is dan de 12 jaar die de officier van justitie had geëist, komt omdat de rechtbank niet bewezen vindt dat er sprake is van een poging tot doodslag. "Het is volgens de rechtbank niet bewezen dat verdachte het schot opzettelijk heeft gelost met het doel om het slachtoffer te doden. Wel vindt de rechter dat de verdachte 'onaanvaardbare risico's' heeft genomen. De man bezat immers een vuurwapen waarmee hij speelde en dat hij schoonmaakte zonder zich te verdiepen in de voorzorgsmaatregelen die getroffen moeten worden om een ongeluk als dit te voorkomen", aldus een rechtbankwoordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (21-1-2022 om 16:21)
Uhh, verdachte en slachtoffer hebben ruzie en dat vindt verdachte een goed moment om zijn pistool schoon te maken? wat hij slechts enkele maanden daar voor aangeschaft heeft? Stel dat je zo gek bent om een vuurwapen te kopen dan kijk je toch eerst of die wel naar behoren werkt? En wie verkoopt er nu een vuurwapen met een kogel er al in? Is toch wel erg ongeloofwaardig allemaal Wat zal het slachtoffer bang geweest zijn, zeker met de gedachte wat voor verleden de verdachte heeft! We praatten dus ook over een tweede keer wapenbezit, dat volgens mij illegaal is in Nederland. Waarom schaft verdachte een vuurwapen aan? Enkele maanden daarna schiet hij het slachtoffer in het hoofd en vertrekt zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. TRIEST.
p ik het niet meer begryp (21-1-2022 om 15:21)
Tjonge Tjonge WAT EEN HOGE STRAF .. Zoo kan je alles doen in dit land. WAT EEN RECHTERS > BIZAR
Johan (21-1-2022 om 15:00)
Met 2,5 jaar cel komt deze knaap erg gemakkelijk weg. En die tonnen schadevergoeding die hij moet betalen? Ach die heeft hij toch niet.
Danny (21-1-2022 om 14:56)
Deze rechter dirict ontslaan en aanklagen wegens plichtsverzuim.
Jaap (21-1-2022 om 14:43)
Weer eens een bewijs hoe tot op het bot ziek de rechtspraak is in dit steeds rotter wordende land. Je vraagt je als normaal denkend mens af hoe de loosers van de rechtbank tikken met 0% respect voor de familie. Vandaar dat ik hoop dat deze rechtparels of hun familie zelf eens iets heftigs overkomt. Heel veel sterkte voor Kezban en haar familie.
Adje (21-1-2022 om 14:26)
Schandalig, met aftrek van voorarrest zit hij in de zomer op de badstrand in Vlissingen. Hoop dat hij daar z,n pistol niet schoonmaakt. Waar gaat hij de schadevergoeding van betalen. Hij heeft deze vrouw blijvend letsel veroorzaakt en kom met en ongelooflijk kort celstraf weg.
Cookie-instellingen beheren