Weerbericht:
Wolkenvelden. In de namiddag (onweers)buien. Morgen een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

2,5 Jaar voor neerschieten Kezban, tonnen schadevergoeding

Toegevoegd: 21-01-2022, 13.26 uur
De arrestatie van de verdachte destijds in het centrum van Middelburg.
De arrestatie van de verdachte destijds in het centrum van Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige man die in de zomer van 2020 in Middelburg de toen 21-jarige Kezban Avci door het hoofd schoot heeft een gevangenisstraf van 2,5 jaar opgelegd gekregen. Hij moet ook een tonnen aan schadevergoeding betalen. De straf is fors lager dan de 12 jaar die het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.


Op de bewuste 26 augustus 2020 was de verdachte samen met het slachtoffer aanwezig in de woning van het slachtoffer, gelegen aan de Burggang in het centrum van de stad. De veroordeelde G. E. speelde met zijn vuurwapen dat hij al een aantal maanden had en probeerde het wapen schoon te maken. Op een bepaald moment richtte hij het wapen in de richting van het slachtoffer, zonder te controleren of het wapen geladen was. Hij schoot het slachtoffer vervolgens door haar hoofd, zo heeft de rechtbank vastgesteld.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant noemt het vandaag verbijsterend dat de verdachte zich na het geloste schot vervolgens niet om het slachtoffer heeft bekommerd. In plaats daarvan nam hij namelijk de telefoon van het slachtoffer mee en reed rond in een auto. Ondertussen schakelde hij geen hulp in. Pas na ruim twee uur, toen hij weer in de woning van het slachtoffer was, belde hij de hulpdiensten. "De rechtbank rekent dit de verdachte zeer zwaar aan", zo laat men weten middels een persbericht.

Dat de opgelegde straf van 2,5 jaar lager is dan de 12 jaar die de officier van justitie had geëist, komt omdat de rechtbank niet bewezen vindt dat er sprake is van een poging tot doodslag. "Het is volgens de rechtbank niet bewezen dat verdachte het schot opzettelijk heeft gelost met het doel om het slachtoffer te doden. Wel vindt de rechter dat de verdachte 'onaanvaardbare risico's' heeft genomen. De man bezat immers een vuurwapen waarmee hij speelde en dat hij schoonmaakte zonder zich te verdiepen in de voorzorgsmaatregelen die getroffen moeten worden om een ongeluk als dit te voorkomen", aldus een rechtbankwoordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nasa (22-1-2022 om 18:00)
Dit is echt schandalig, dit noem ik geen straf, wat moet deze kerel in onze maatschappij, is wachten op een volgende misdrijf Omdat niet is bewezen dat het om moord gaat, het spreekrecht van familie en slachtoffer zegt voldoende. Moord of poging moord is hier in NL tegenwoordig normaal.
Bob (22-1-2022 om 11:43)
Grappig land dit, volgens mij staat er al een maximale straf van 4 jaar op verboden wapen bezit.
Maakt niet uit. (22-1-2022 om 04:07)
Als je iemand zwaar letsel toebrengt, vermoord, of welk zwaar delict dan krijg jje in dit land nagenoeg geen straf. Maar owee alf je je mening of aan de deur staat bij een "minister" dan kan je de bak in. Een achterlijk rechtssysteem. Je zou zoals anderen ook al aangegeven, het recht in eigen handen nemen. Diep diep triest dat het zo gaat.
Visje (21-1-2022 om 22:55)
Ik weet waarom de rechters lage straffen geven. Dan is er meer doorstroom en blijven de gevangenissen meer leeg. Anders moet de regering nog meer gevangenissen erbij bouwen en dat kost hun veel geld. Liever smijten ze het geld over de brug voor schilderijen. Want onze veiligheid is niet belangrijk. Komen ze weer vrij en dan begint het weer opnieuw. Steeds zwaardere delicten.
Franky (21-1-2022 om 22:29)
Mag aannemen dat advocaat en OM toch wel in verweer gaan??? Vind je het gek dat mensen zaken zelf wel gaan oplossen??? Een rechtspraak waar je broek van af zakt, ..... ik wordt hier zo kwaad om, gadverdamme... Hebben we in Den Haag al een stel mongolen zitten, heb je ze ook nog in de rechtbank die een oordeel mogen vormen. Shame on U rechter, ik hoop dat jou hetzelfde overkomt! Al gun ik diegene die je lieft hebt dit dan weer niet, maar de gevoelens van verdriet, onmacht en boosheid, je verdient ze dubbel en dwars. Incapabele idioot!
Anoniem (21-1-2022 om 20:05)
Deze jongen krijgt het nog wel zwaar denk ik als hij weer vrij komt
Cookie-instellingen beheren