Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Twintig nieuwe tips over dood Belgisch jongetje

Toegevoegd: 21-01-2022, 14.29 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft 20 nieuwe tips gekregen over de dood van het 4-jarige Belgische jongetje Dean. Dit naar aanleiding van het verspreiden van informatie over de routes die de 34-jarige mannelijke verdachte zou hebben gereden (zie video boven).


Gisteren maakte de politie bekend dat de man in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari rond middernacht bij Sint Jansteen de Belgisch-Nederlandse grens overging. Vervolgens reed hij via de Westerscheldetunnel naar Koudekerke. Daar verbleef hij enkele uren. Gedurende de nacht zou de man ook in Vlissingen zijn geweest en in de vroege ochtend van zaterdag 15 januari was hij enkele uren in Middelburg en keerde hij enkele keren terug naar Koudekerke. Na het laatste korte bezoek aan Koudekerke is de verdachte zaterdagmiddag naar Neeltje Jans gereden. Daar liet hij het slachtoffertje achter. Vervolgens verliet hij de provincie Zeeland om uiteindelijk maandag in Meerkerk aangehouden te worden.

Volgens de politie zijn nu 20 extra tips binnen gekomen. Deze komen bovenop de ruim 100 meldingen die de politie al kreeg sinds het politieonderzoek naar de vermissing startte. "Bij de recente tips zitten meldingen met camerabeelden, maar ook suggesties waar mogelijk camerabeelden beschikbaar zijn", zo zegt de politie. Men kreeg ook meldingen van voorbijgangers die op de Oosterscheldekering waren geweest. De politie merkt een grote mate van betrokkenheid bij de gebeurtenissen van dit heftige geweldsmisdrijf. "Mensen zijn bereid om mee te denken en informatie te delen. De politie bedankt iedereen hiervoor. Iedere tip kan van groot belang zijn voor het politieonderzoek. Gezien de hoeveelheid tips, is het helaas niet mogelijk om alle tipgevers terug te bellen. De politie vraagt hiervoor begrip", aldus de woordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren