Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaarwisseling: 6.200 euro schade in Veere

Toegevoegd: 21-01-2022, 16.23 uur
Jaarwisseling: 6.200 euro schade in Veere
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

DOMBURG - De gemeente Veere kijkt terug op een relatief rustige jaarwisseling: de schade was lager dan vorig jaar en het op de Markt in Westkapelle heeft gewerkt, zo concludeert de gemeente.


“Er waren in onze gemeenten wat kleine incidenten, maar die waren beheersbaar. En in het algemeen hebben de hulpverleners veilig hun werk kunnen doen”, aldus de gemeente. In totaal ontstond er tijdens de overgang van 2021 naar 2022 in de gemeente voor 6.290 euro schade aan gemeentelijke eigendommen. Tijdens de jaarwisseling ervoor lag het schadebedrag nog op 9.535 euro. Dit keer werden onder meer afvalbakken, verkeersborden, straatnaamborden, straatverlichting en bestrating vernield.

Volgens de gemeente heeft het cameratoezicht op de Markt in Westkapelle zijn vruchten afgeworpen. “Er was geen overlast en criminaliteit op de Markt. De jongeren hadden nu hun activiteiten (waaronder een vreugdevuur) op het Abraham Calandplein georganiseerd. We gaan onderzoeken of we, in overleg met de jongeren, hierin kunnen faciliteren, bijvoorbeeld door het creëren van een stookplaats met zand”.

De gemeente laat wel weten dat men in een aantal kernen, waaronder ook Westkapelle, gaat investeren om de schadeposten en overlastsituaties nog verder tegen te gaan. Ook vroegtijdig de betrokkenen partijen betrekken in het beleid van de jaarwisseling staat op de agenda van de gemeente. Men denkt hierbij aan dorpsraden en/of contactpersonen en jongerenwerkers en de jongeren zelf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (21-1-2022 om 19:59)
"het creëren van een stookplaats met zand” - in Westkapelle .. Geniet water naar de zee dragen dan niet de voorkeur?
Cookie-instellingen beheren