Weerbericht:
Wolkenvelden. In de namiddag (onweers)buien. Morgen een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie organiseert extra themachat over zedendelicten

Toegevoegd: 21-01-2022, 22.03 uur
Politie organiseert extra themachat over zedendelicten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Naar aanleiding van de recente nieuwsberichten over ongewenst (seksueel) gedrag in de mediawereld houdt de politie komende week een extra online themachat over zedendelicten.


De politie houdt maandelijks een chat over dit onderwerp maar organiseert nu dus een extra moment waarop mensen online vragen kunnen stellen. "Ben jij - tegen je zin - lastiggevallen, betast of gedwongen tot seks? En durfde je daar niets van te zeggen omdat je je schuldig voelde? Weet: degene die over de grens gaat, is verantwoordelijk. Niet degene die het overkomt! Praat erover!", zo adviseert de politie.

Aanstaande woensdag 26 januari kunnen mensen tussen 19.00 en 21.00 uur al hun vragen stellen via www.vraaghetdepolitie.nl/chat. Tijdens de wekelijkse algemene chats op dinsdag en donderdagavond (zelfde tijdstippen) kunnen eventueel ook vragen gesteld worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Scheldewater (22-1-2022 om 09:52)
Grote Smurf, wat ben je weer generaliserend bezig met de opmerking: "Ze zijn heer en meester" Ik denk dat je twee dingen door elkaar haalt, De ervaringen van Visje en jouw frustratie naar de grote mensenwereld. Ik kan mij de gevoelens van visje heel goed voorstellen. Om aangifte te "mogen" doen is het bijna een must dat de bewijslast bij de aangever ligt. Aangifte doen is een recht dat eenieder heeft die kennis draagt van een strafbaar feit en de politie heeft zonder voorwaarden maar een aangifte op te nemen. Het is aan de aangever en niet aan de politie of er wel of geen aangifte wordt gedaan. Op moment dat een aangifte is gedaan heb je invloed op welke manier hier mee wordt omgegaan. Je kunt de politie immers dwingen om onderzoek te doen
Grote Smurf (22-1-2022 om 01:39)
Beste Visje, het probleem waar je mee zit heeft te maken met narcisten nietwaar? De gehele wereld gaat diep gebukt onder deze stoornis want ze zijn heer en meester in het charmant spelen van de onschuld terwijl de slachtoffers het nakijken hebben. Je vindt ze daarom op vele machtsposities terug zoals in het bedrijfsleven of de politiek of bijvoorbeeld machtsfuncties binnen The Voice. Je bent dus niet alleen hierin maar het probleem is dat er ook veel valse aangiftes worden gedaan door bijvoorbeeld narcistische vrouwen die geweldig goed normaal kunnen acteren en net doen alsof ze slachtoffer zijn geworden van een verkrachting. Het is dus allemaal niet zo eenvoudig voor de politie al komt dit voor jou natuurlijk over als zeer onterecht.
Visje (21-1-2022 om 23:20)
Er is hier echt veel mis. Doe je aangifte echt veel. Doet de politie steeds NIKS!!!! Ik ben echt heel boos en woedend op de politie. Ik heb steeds te maken met hele zware misdrijven en steeds als antwoord : we doen geen onderzoek. Dus geen slachtofferhulp en geen straf voor de daders. Drugs is voor hun het allerbelangrijkste en als vrouw zijnde ben je in dit land gewoon totaal NIKS!!!! Vrouwen tellen niet mee in de maatschappij. Voor asielzoekers rennen ze wel hard als er een steekpartij is. Omdat het mannen zijn. Ik zal wel veel reacties hierop krijgen maar dit is de keiharde realiteit.
Visje (21-1-2022 om 23:00)
Ze kunnen daar niks tegen doen. Zolang je niet kunt bewijzen dat het dwang was, word het geseponeerd. Je moet het zelf bewijzen. Niemand die helpt. Advocaten doen ook totaal niks. Slachtoffers worden gestraft. Zo gaat dat altijd. Alles word open en bloot gegooid vol schaamte en dan krijg je als antwoord. Geseponeerd. Om het nog maar even erger te maken. Echt vreselijk.
Cookie-instellingen beheren