Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 86 km

Jerrycans gedumpt op Schouwen-Duiveland

Toegevoegd: 22-01-2022, 19.24 uur
Deze jerrycans werden gevonden bij de Brouwersdam.
Deze jerrycans werden gevonden bij de Brouwersdam.
© Foto: Handhaving gemeente Schouwen-Duiveland
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Op Schouwen-Duiveland hebben handhavers zaterdag op verschillende plaatsen gedumpte jerrycans gevonden. Vermoedelijk waren deze (deels) gevuld met drugsafval, zo meldt de afdeling handhaving van de gemeente.


Zaterdagochtend gingen buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Schouwen-Duiveland op verzoek van de politie poolshoogte nemen bij het strand bij de Westhoek nabij Westenschouwen. Een passant zou hier namelijk een aantal jerrycans gevonden hebben. Ter plekke troffen de handhavers één lege jerrycan aan en een tweede gevuld met vloeistof. Rijkswaterstaat is gevraagd om de jerrycans op te (laten) ruimen.

's Middags was het opnieuw raak. Toen werden door de handhavers tijdens een surveillance aan de binnenzijde van de Brouwersdam bij Scharendijke een kleine twintig jerrycans gevonden. Deze waren allemaal gevuld met een vloeistof. Volgens de handhavers zijn ze vermoedelijk gevuld met drugsafval. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om de jerrycans op te ruimen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (23-1-2022 om 18:41)
Gedoogbeleid voor drugsafval ?? Voor de massaproducanten of voor de huis, tuin en keuken knutselaar. Nee dus, aanpak bij de bron: de producent.
Kees (23-1-2022 om 16:18)
Dit is weer een bewijs van een gedoogbeleid die aan alle kanten faliekant misloopt. Stel dat kinderen er van drinken? Aan de ene kant volledig gedogen maar andere facetten niet. Of je staat alles toe (productie, transport en verkoop alsmede gebruik) OF je verbied de complete circulatie. Een tussenweg is er niet. Echter het probleem met toestaan is dat 90% voor het buitenland is en maar 10% voor het binnenland. Het beste is dus compleet maar dan ook compleet verbieden zoals in Singapore wat zeer goed werkt. Dus zeker ook het gebruik. En wel medicinale wiet legaal maken en produceren door gemeentes. Rest keihard aanpakken over de complete linie.
jetvangent (23-1-2022 om 09:51)
Ik sluit me aan bij de laatste reactie, het lijkt na 60 jaar nog steeds niet te lukken om drugs te verbieden. Sterker nog, het is alleen maar toegenomen! Door drugsafval komen inderdaad kinderen in gevaar, maar ook natuurgebieden worden gebruikt om afval te dumpen, soms zelfs in de grond te lozen. Gedoogbeleid voor drugsafval lijkt een inderdaad een oplossing, ik ben voor!
Niet goed (22-1-2022 om 21:34)
Ik denk dat het tijd word om deze drugsafval dingen op een veilige manier op de juiste plaats toe te staan. Als het ware een gedoogbeleid voor drugsafval. Want dit is echt gevaarlijk, wat als een kind dit op drinkt?? Het lijkt me een goed idee om dit soort praktijken te verbieden.
Karl (22-1-2022 om 20:10)
Pak die drugsgebruikers nou ook eens aan zij zorgen voor de vraag naar die rommel dus zijn medeschuldig!
Cookie-instellingen beheren