Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Politie pakt step af en laat hem vernietigen

Toegevoegd: 23-01-2022, 15.53 uur
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft op Walcheren een elektrische step afgenomen van een - zo bleek - hardleerse eigenaresse. Het vervoersmiddel zal worden vernietigd.


Een elektrische step (e-step) mag in Nederland niet zomaar de weg op. Het vervoersmiddel moet namelijk wel goedgekeurd zijn om op de openbare weg te mogen rijden. Mag een e-step de weg op, dan gelden er nog allerlei regels. Een elektrische step behoort immers tot de 'bijzondere bromfietsen' en heeft onder meer een voertuigidentificatienummer (VIN), verlichting en rode en witte/gele reflectoren nodig.

De bestuurder van een e-step heeft welliswaar geen rijbewijs nodig, deze moet wel 16 jaar of ouder zijn. Een helm, rijbewijs en kenteken zijn niet nodig maar de e-step moet wel worden verzekerd door wettelijke aansprakelijkheid (WA). Op de step moet ter bewijs een sticker van de verzekeraar worden geplakt. In het verkeer zijn er ook nog regels: men moet op het (brom)fietspad rijden tenzij dat er niet is, men moet zoveel mogelijk rechts rijden en steppen op de stoep is verboden.

In het geval bij de controle op Walcheren bleek de eigenaresse onlangs ook al te zijn beboet. Nu werd opnieuw een bekeuring uitgedeeld maar daar bleef het niet bij. De agenten besloten namelijk ook op de step in beslag te nemen. Het vervoersmiddel zal daarom vernietigd worden, zo meldt de politie via social media.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (24-1-2022 om 13:47)
Hans G Voor het verkeer geldt niet: of of maar en en. Dus ook voor dat soort stepjes, bekijk in You Tube maar eens hoe dat er in de praktijk uitziet.
Gybrus (24-1-2022 om 13:45)
@ ddb: Als je echt groen wil doen moet je geen e-bike of e-step nemen... de gewoon spieraangedreven fietsen en steps zijn vele malen energiezuiniger.
de leeuw (24-1-2022 om 11:28)
Wat een azijnzeikers hebben we hier weer....zit geen rem op? Dan reageer je dus zonder jezelf fatsoenlijk ingelezen te hebben want die zit er wel op. Nee het mag niet dat klopt en dus inderdaad eigen schuld als je een boete krijgt maar de step is echt niet gevaarlijker dan een gemiddelde nederlander van 65+ die op een fiets rijdt, die zijn pas gevaarlijk. Het is meer de jeugdigheid die de step misschien gevaarlijk maakt want als je er met goed fatsoen gebruikt van maakt is er niets aan de hand.(het is niet voor niets overal legaal behalve in NL) Tevens een stuk beter voor het milieu dan een scooter toch?
Tony Hawk (24-1-2022 om 10:56)
Steppen? Ik ben geen 4 meer
ddb (24-1-2022 om 10:52)
Weer op z'n Nederlands, oké, verboden is verboden, maar Nederland wil zo graag groen gaan, laat die dingen dan toe op het fietspad.. of je nu met een elektrische fiets rijd , of met een elektrische step, wat maakt dat uit. Der zijn een hoop mensen die de auto zouden laten staan als dat ding op de weg zouden morgen.Maar ja.. dit is ons landje he...pff
Marcel (24-1-2022 om 08:53)
Ik ben zelf een keer bijna aangereden door zo’n ding, in Middelburg en nog wel in het gebied waar overdag tussen 11 en 18 uur. niet gefietst mag worden. Twee gasten allebei een e-step met hoge snelheid slalommend tussen het winkelend publiek door dus wat mij betreft weg met die rommel.
Cookie-instellingen beheren