Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Politie pakt step af en laat hem vernietigen

Toegevoegd: 23-01-2022, 15.53 uur
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft op Walcheren een elektrische step afgenomen van een - zo bleek - hardleerse eigenaresse. Het vervoersmiddel zal worden vernietigd.


Een elektrische step (e-step) mag in Nederland niet zomaar de weg op. Het vervoersmiddel moet namelijk wel goedgekeurd zijn om op de openbare weg te mogen rijden. Mag een e-step de weg op, dan gelden er nog allerlei regels. Een elektrische step behoort immers tot de 'bijzondere bromfietsen' en heeft onder meer een voertuigidentificatienummer (VIN), verlichting en rode en witte/gele reflectoren nodig.

De bestuurder van een e-step heeft welliswaar geen rijbewijs nodig, deze moet wel 16 jaar of ouder zijn. Een helm, rijbewijs en kenteken zijn niet nodig maar de e-step moet wel worden verzekerd door wettelijke aansprakelijkheid (WA). Op de step moet ter bewijs een sticker van de verzekeraar worden geplakt. In het verkeer zijn er ook nog regels: men moet op het (brom)fietspad rijden tenzij dat er niet is, men moet zoveel mogelijk rechts rijden en steppen op de stoep is verboden.

In het geval bij de controle op Walcheren bleek de eigenaresse onlangs ook al te zijn beboet. Nu werd opnieuw een bekeuring uitgedeeld maar daar bleef het niet bij. De agenten besloten namelijk ook op de step in beslag te nemen. Het vervoersmiddel zal daarom vernietigd worden, zo meldt de politie via social media.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans Grimbergen (23-1-2022 om 21:51)
Wat een stoere praat en wart een stoere actie. Ik denk dat het beter is om eens regelmatig in Hoofdplaat de snelheden te controleren van de weggebruikers die door het dorp rijden. En dan wel tussen 15.00h en 19.00 h tevens tussen 22.00 h en 1.00 h. die nieuwe drempel in de Juliana straat heeft niets geholpen omdat deze veel te laag is. snelheden van 80 Km h zijn nog steeds mogelijk. het is een 30 km zone De gemeente Sluis doet helemaal niets. Politie misschien 2 keer per jaar een uurtje, Nee om een stepje van de weg te gaan halen, wat een sukkels zijn jullie toch.
zeeuw (23-1-2022 om 21:27)
moeten ze meer doen , levens gevaarlijk zit geen rem op hopende dat ze een zwaar ongeluk krijgt dan praat je wel anders
Albert (23-1-2022 om 20:59)
In elke winkel en website wordt vermeld dat een e-step niet is toegestaan op de openbare weg in Nederland. Toch worden ze gekocht dus eigen schuld als je een bekeuring krijgt Elektrische steps zijn niet toegestaan op de openbare weg met uitzondering van een een zeer beperkt aantal steps die aan de eisen voldoen. Dat zal te maken hebben met vermogen, snelheid, gewicht, remmen, stuur, verlichting, reflectoren etc. Regels gaan waarschijnlijk veranderen maar niet voor 1/1/2023. Artikel is niet correct, een goedgekeurde e-step blijft een kentekenplicht hebben en niet een verzekeringssticker, dat is geen kenteken.
Marcel de Bruijn (23-1-2022 om 20:39)
Pas geleden bijna eentje aangereden met mijn vrachtwagen.
Mark Tak (23-1-2022 om 19:58)
Regel nichterij eerste klasse weer in Nederland
Jan willem (23-1-2022 om 18:56)
Verbied morgen dan de winkels ze te verkopen dan !!! K.. land . Systeem is laten kopen afpakken boetes innen .Pak messen af wapens drugs lachgas Etz!!! De echte problemen die zich tegenwoordig voordoen in dit land of provincie dorp stad doen je weinig tot niks !!! Kinderen jeugd jong volwassenen mogen niks meer !!! Te gevaarlijk ? Een oma op een e bike zonder rijles goede uitleg en medische keuring dat is gevaarlijk .
Cookie-instellingen beheren