Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Politie pakt step af en laat hem vernietigen

Toegevoegd: 23-01-2022, 15.53 uur
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft op Walcheren een elektrische step afgenomen van een - zo bleek - hardleerse eigenaresse. Het vervoersmiddel zal worden vernietigd.


Een elektrische step (e-step) mag in Nederland niet zomaar de weg op. Het vervoersmiddel moet namelijk wel goedgekeurd zijn om op de openbare weg te mogen rijden. Mag een e-step de weg op, dan gelden er nog allerlei regels. Een elektrische step behoort immers tot de 'bijzondere bromfietsen' en heeft onder meer een voertuigidentificatienummer (VIN), verlichting en rode en witte/gele reflectoren nodig.

De bestuurder van een e-step heeft welliswaar geen rijbewijs nodig, deze moet wel 16 jaar of ouder zijn. Een helm, rijbewijs en kenteken zijn niet nodig maar de e-step moet wel worden verzekerd door wettelijke aansprakelijkheid (WA). Op de step moet ter bewijs een sticker van de verzekeraar worden geplakt. In het verkeer zijn er ook nog regels: men moet op het (brom)fietspad rijden tenzij dat er niet is, men moet zoveel mogelijk rechts rijden en steppen op de stoep is verboden.

In het geval bij de controle op Walcheren bleek de eigenaresse onlangs ook al te zijn beboet. Nu werd opnieuw een bekeuring uitgedeeld maar daar bleef het niet bij. De agenten besloten namelijk ook op de step in beslag te nemen. Het vervoersmiddel zal daarom vernietigd worden, zo meldt de politie via social media.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (23-1-2022 om 18:52)
De bestuurder moet wel een rijbewijs hebben als ie harder kan dan 25 km/u . Snorbrommers moeten straks ook een helm dus zal voor de step dan ook zo zijn.
Jan S. (23-1-2022 om 18:47)
Allemaal van de weg of stoep afhalen die zooi, ze rijden met grote snelheid en hebben lak aan andere weggebruikers. China en Aliexpress vaart er wel bij. Onverantwoorde troep is het. Als je er mee rijdt vertoon je narcistische trekken... Hier ben ik, schijt aan de rest. De goedgekeurde daargelaten.
Rinus (23-1-2022 om 18:40)
T moet niet gekker worden, een kinderstepje,wat een belachlijke sitatie,heeft onze duur betaalde politie nu echt niks beters te doen.Ga dan al die racefietsen ff controleren op bel en wit achterspatbord met reflerctor, ik heb er geen woorden voor zulke onzin.
Peter (23-1-2022 om 17:52)
Slaat natuurlijk nergens op. In heel de EU mag je gewoon zo’n ding hebben en gebruiken op straat behalve in Nederland. Leve de EU. Leve de Nederlandse overheid die overal een aparte regel van maakt. Zo is het ook met je motor rijbewijs. In de meeste EU landen mag je met een B rijbewijs een Brommer rijden (of motor) tot 125CC. Maar niet in Nederland. En zo zijn er nog tientallen regels waar onze overheid u gaat vertellen dat het overal mag maar niet in Nederland
Silly (23-1-2022 om 17:23)
Belachelijk!! Deze regels slaan natuurlijk nergens op hè. Verkoop deze dan niet in een speelgoedwinkel en zorg dat deze voorzien zijn van alle regels bij de verkoop. Ze kunnen ze beter uit de handel halen als deze absurde regels van toepassing zijn. Geldklopperij, een ebike heeft minder regels.
Mark (23-1-2022 om 17:19)
Nederland regelland,overal in de europeese unie mag dit,behalve hier vanwege allerlei regels,waardoor zo'n step nooit op de openbare weg mag.
Cookie-instellingen beheren