Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie pakt step af en laat hem vernietigen

Toegevoegd: 23-01-2022, 15.53 uur
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft op Walcheren een elektrische step afgenomen van een - zo bleek - hardleerse eigenaresse. Het vervoersmiddel zal worden vernietigd.


Een elektrische step (e-step) mag in Nederland niet zomaar de weg op. Het vervoersmiddel moet namelijk wel goedgekeurd zijn om op de openbare weg te mogen rijden. Mag een e-step de weg op, dan gelden er nog allerlei regels. Een elektrische step behoort immers tot de 'bijzondere bromfietsen' en heeft onder meer een voertuigidentificatienummer (VIN), verlichting en rode en witte/gele reflectoren nodig.

De bestuurder van een e-step heeft welliswaar geen rijbewijs nodig, deze moet wel 16 jaar of ouder zijn. Een helm, rijbewijs en kenteken zijn niet nodig maar de e-step moet wel worden verzekerd door wettelijke aansprakelijkheid (WA). Op de step moet ter bewijs een sticker van de verzekeraar worden geplakt. In het verkeer zijn er ook nog regels: men moet op het (brom)fietspad rijden tenzij dat er niet is, men moet zoveel mogelijk rechts rijden en steppen op de stoep is verboden.

In het geval bij de controle op Walcheren bleek de eigenaresse onlangs ook al te zijn beboet. Nu werd opnieuw een bekeuring uitgedeeld maar daar bleef het niet bij. De agenten besloten namelijk ook op de step in beslag te nemen. Het vervoersmiddel zal daarom vernietigd worden, zo meldt de politie via social media.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vanpuffelen (23-1-2022 om 16:53)
Goed bezig ! En gemakkelijk , stepje valt meer op dan een gestolen fiets of scooter.
Kees (23-1-2022 om 16:45)
Prima, ten eerste is het verboden. Ten tweede pakken ze maar de fiets, stuk gezonder!
Michel (23-1-2022 om 16:42)
Wie niet wil luisteren, moet maar voelen. Zo simpel is het, verder moet zij niet mekkeren
Cookie-instellingen beheren