Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie gebruikt pepperspray bij arrestatie in Goes

Toegevoegd: 26-01-2022, 11.39 uur
Politie gebruikt pepperspray bij arrestatie in Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Een 28-jarige man uit Hoek is dinsdagavond in Goes aangehouden nadat hij weigerde zich te legitimeren. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en de politie zag zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken.


Agenten gingen rond 19.20 uur naar de watertoren aan de 's Gravenpolderseweg omdat was gemeld dat er twee personen in een steiger bij de watertoren waren geklommen. Ter plekke zagen de agenten één man onderaan de steiger staan. Een andere man stond bovenop de steiger. De man op de steiger werd gesommeerd naar beneden te komen, wat hij ook deed.

De politie wilde de identiteit van de twee controleren maar de man die op de grond stond, weigerde zijn medewerking. Hierop werd besloten hem aan te houden op grond van de Wet op de Identificatieplicht. De man ging echter heftig in verzet en de agenten zagen zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Uiteindelijk lukte het om de man onder meer met hulp van een omstander onder controle te krijgen. Hij werd vervolgens overgebracht naar het cellencomplex.

De man die op de steiger was geklommen, kreeg een bekeuring voor baldadigheid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (27-1-2022 om 09:15)
Goed werk,en fijn dat er nog burgers zijn die de politie helpen.
Cookie-instellingen beheren