Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer Tholen naar grote brand Bergen op Zoom

Toegevoegd: 26-01-2022, 16.31 uur
Vanwege de vrijkomende rook werd een NL-Alert uitgestuurd.
Vanwege de vrijkomende rook werd een NL-Alert uitgestuurd.
© Foto: Johan Zwagemaker
Door: Roland de Jong

BERGEN OP ZOOM - De brandweer van Tholen heeft aan het begin van de middag assistentie verleend bij een zeer grote brand in de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom.


De brand brak even voor 12.00 uur uit in een historisch pand. Er kwam veel rook vrij en de bewoners van vier panden moesten worden geëvacueerd, zo meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Eén persoon werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de vrijkomende rook werd rond 13.10 uur een NL-Alert gestuurd naar omwonenden.

Bij de bestrijding van de brand werden flink wat brandweerlieden ingezet. Ook een blusploeg van de brandweerpost Tholen werd opgeroepen om te blussen. Rond 14.00 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De Veiligheidsregio verwachtte toen dat het nablussen nog enkele uren zou gaan duren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren