Weerbericht:
Plaatselijk (dichte) mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig auto-ongeluk Zuiderbruggeweg Sluis

Toegevoegd: 27-01-2022, 21.22 uur - Update: 27-01-2022, 21.36 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - Bij een ongeluk op de Zuiderbruggeweg in Sluis is donderdagavond iemand ernstig gewond geraakt. De persoon is naar een ziekenhuis in België gebracht.


Nabij restaurant De Schaapskooi, tussen Heille en Aardenburg, raakte rond 19.30 uur een Belgische auto in de linkerberm. Hierna belandde het voertuig in een sloot. Omdat werd uitgegaan van een mogelijke beknelling, werd al snel ook de brandweer opgeroepen. Binnen enkele minuten was ook de Rotterdamse traumahelikopter onderweg naar de incidentlocatie. Rond 20.05 uur was deze ter plekke.

Het traumateam verleende assistentie aan de ambulancedienst en is met het slachtoffer meegereden naar het academische ziekenhuis in het Belgische Brugge, zo'n 25 kilometer verderop. De traumahelikopter en de piloot bleven aan de grond bij de incidentlocatie. Rond 21.25 uur konden ook zij weer vertrekken.

Een politiewoordvoerster kon vanavond nog niet precies vertellen wat er was gebeurd. Naast het slachtoffer zat vermoedelijk nog een persoon in de auto. Deze raakte niet ernstig gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het - voor zover bekend - eenzijdige ongeluk. FO Verkeer is opgeroepen om sporenonderzoek te doen. De weg is ter plekke afgesloten.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren