Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 27 km

Felle brand Middelburg vermoedelijk aangestoken

Toegevoegd: 30-01-2022, 09.32 uur
De woning brandde volledig uit, zo meldde de Veiligheidsregio gisteren.
De woning brandde volledig uit, zo meldde de Veiligheidsregio gisteren.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De felle brand die gisteren in Middelburg een woning in de wijk Dauwendaele grotendeels verwoestte, is vermoedelijk aangestoken. Dat concludeert de politie na onderzoek.


De brand werd rond 14.35 uur gemeld als zijnde een buitenbrand bij de woning aan de Wijdaustraat. Het vuur begon buiten in de tuin en sloeg vervolgens al snel over naar de woning. Hier ontstond vervolgens grote schade. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde gisteren dat de woning was uitgebrand en dat ook het naastgelegen huis schade had opgelopen. Een omstander werd vanwege het inademen van rook per ambulance naar het ziekenhuis gebracht om daar behandeld te worden.

De politie meldt nu dat gisteren al snel het vermoeden ontstond dat sprake was van brandstichting. "Kort voor de brand werd een aantal personen bij het huis gezien. De politie doet nog nader onderzoek naar de mogelijke brandstichting", zo laat een woordvoerder weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (30-1-2022 om 14:22)
Hopelijk worden de daders snel opgepakt. Gevaarlijk gespuis...
Cookie-instellingen beheren