Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
100 files van totaal 384 km

Man opgepakt voor gooien cobra naar BOA's Arnemuiden

Toegevoegd: 31-01-2022, 11.05 uur - Update: 31-01-2022, 11.08 uur
De politie zette tijdens de nieuwjaarsnacht de ME in.
De politie zette tijdens de nieuwjaarsnacht de ME in.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Een 21-jarige man uit de gemeente Veere is vanochtend aangehouden voor het gooien van Cobra naar twee buitengewoon opsporingsambtenaren in Arnemuiden deze jaarwisseling.


Op Oudejaarsdag werd volgens de politie 's middags al glaswerk en vuurwerk naar surveillerende agenten en brandweermedewerkers gegooid. Hierop trokken agenten zich terug en werd het in eerste instantie weer rustiger op straat. 's Avonds werd echter het ingestelde samenscholingsverbod door tientallen personen overtreden en hierop besloot de politie de Mobiele Eenheid (ME) in te zetten.

"Alsof je een slagveld oprijdt." Zo omschrijft Lex Vroomen, politieman van de politie Walcheren het moment dat hij op oudejaarsdag in Arnemuiden aankomt. "Overal brandjes, zo’n 150 joelende jongeren en veel zwaar vuurwerk. De harde klappen, die echt door merg en been gaan, werden steeds frequenter. Allerlei dingen gingen de fik in." 

Nadat de Nieuwlandseweg rond 01.00 uur was schoongeveegd, werd later opnieuw de ME ingezet. Toen werden elf personen aangehouden, variërend in leeftijd van 16 tot en met 27 jaar oud. De elf werden opgepakt voor belediging en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering. Alle arrestanten werden vastgezet in een politiecellencomplex. Nadat de elf door rechercheurs waren gehoord, werden ze weer op vrije voeten gesteld.

Het onderzoek naar de ongeregeldheden werd de afgelopen weken voortgezet en hierbij kwam de vandaag aangehouden man in beeld. De BOA's raakten overigens niet gewond door het ontploffende vuurwerk maar ze deden wel aangifte van openlijke geweldpleging. De 21-jarige man is voor verhoor en verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht, zo meldt de politie.

Het politie-onderzoek wordt nog altijd voortgezet. De politie wil namelijk nog altijd graag weten wie rond 00.30 uur een explosief naar de ME gooide. "Speciaal voor dit ernstige misdrijf kunnen mensen terecht bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI)", zo zegt de politie. "Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder", zo legt de politie uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (31-1-2022 om 20:06)
Wat een kneus. Zal helaas wel weer met een sisser aflopen. Flink aanpakken zulke respectloze figuren. En onverstandig om politie in te zetten? Het moet niet gekker worden... Omdat ze er een bende van maken zorgt politie voor meer rotzooi schoppen? Het wordt tijd dat de politie weer eens harder mag optreden om respect af te dwingen i.p.v. dat een agent wordt aangeklaagd omdat hij zijn of zij haar werk doet. Kom op zeg...
JFK (31-1-2022 om 18:23)
dat is poging tot doodslag, zet ze maar een jaartje of 20 weg.
Rico patat (31-1-2022 om 17:45)
Jaapiekrekel wil ook effe stoer doen .. asjeblieft man
rianne (31-1-2022 om 16:58)
Dus niet iemand uit Arnemuiden maar iemand uit de gemeente Veere. Benieuwd waar de rest vandaan komt
Ik (31-1-2022 om 16:57)
Jammer dat het nu pas is, maar ik hoop dat ze lang mogen brommen voor hun daden.
Ik (31-1-2022 om 16:55)
Jammer dat het nu pas is,maar ik hoop dat ze lang mogen brommen voor hun daden.
Cookie-instellingen beheren