Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 64 km

Man opgepakt voor gooien cobra naar BOA's Arnemuiden

Toegevoegd: 31-01-2022, 11.05 uur - Update: 31-01-2022, 11.08 uur
De politie zette tijdens de nieuwjaarsnacht de ME in.
De politie zette tijdens de nieuwjaarsnacht de ME in.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Een 21-jarige man uit de gemeente Veere is vanochtend aangehouden voor het gooien van Cobra naar twee buitengewoon opsporingsambtenaren in Arnemuiden deze jaarwisseling.


Op Oudejaarsdag werd volgens de politie 's middags al glaswerk en vuurwerk naar surveillerende agenten en brandweermedewerkers gegooid. Hierop trokken agenten zich terug en werd het in eerste instantie weer rustiger op straat. 's Avonds werd echter het ingestelde samenscholingsverbod door tientallen personen overtreden en hierop besloot de politie de Mobiele Eenheid (ME) in te zetten.

"Alsof je een slagveld oprijdt." Zo omschrijft Lex Vroomen, politieman van de politie Walcheren het moment dat hij op oudejaarsdag in Arnemuiden aankomt. "Overal brandjes, zo’n 150 joelende jongeren en veel zwaar vuurwerk. De harde klappen, die echt door merg en been gaan, werden steeds frequenter. Allerlei dingen gingen de fik in." 

Nadat de Nieuwlandseweg rond 01.00 uur was schoongeveegd, werd later opnieuw de ME ingezet. Toen werden elf personen aangehouden, variërend in leeftijd van 16 tot en met 27 jaar oud. De elf werden opgepakt voor belediging en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering. Alle arrestanten werden vastgezet in een politiecellencomplex. Nadat de elf door rechercheurs waren gehoord, werden ze weer op vrije voeten gesteld.

Het onderzoek naar de ongeregeldheden werd de afgelopen weken voortgezet en hierbij kwam de vandaag aangehouden man in beeld. De BOA's raakten overigens niet gewond door het ontploffende vuurwerk maar ze deden wel aangifte van openlijke geweldpleging. De 21-jarige man is voor verhoor en verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht, zo meldt de politie.

Het politie-onderzoek wordt nog altijd voortgezet. De politie wil namelijk nog altijd graag weten wie rond 00.30 uur een explosief naar de ME gooide. "Speciaal voor dit ernstige misdrijf kunnen mensen terecht bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI)", zo zegt de politie. "Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder", zo legt de politie uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (2-2-2022 om 13:15)
Ik snap niet dat er mensen zijn, die dit tuig nog gelijk geven om bommen (wat dat zijn ze) te gooien. Om van opvoeding te spreken.
sat (1-2-2022 om 11:59)
Sorry ik bedoelde politieagent zijn volledig werkzaamheden niet niet meer kan uitvoeren Roeptoeter weerloze dorpelingen kunnen wel achter moeders schort een kleine bom gooien u vindt dit normaal Geflipte ME ? denk u beter eens moet meelopen wat ze op hun bord krijgen van personen als u U houd u niet aan de regels ga eens naar een ander land probeer daar eens dit te doen Dit doen is het begin van de echte boeven zijn Denk eens goed na wat u een ander aan doet moraal en ook zijn bezit En betaal zijn schade eens u weet toch wat ik kapot maak betaal ik of bent u van ik doe maar
Piet (1-2-2022 om 11:05)
Zijn deze uitspattingen een reactie op het in hun jeugd opgedrongen geloof??
een gast (1-2-2022 om 08:39)
Sat , ik denk niet dat je dit schrijven ook zo bedoeld, maar de zin die jij schreef die heb je waarschijnlijk niet na gekeken, want er staat dat je hoopt dat er ook een politieagent zijn werk niet meer kan doen. En ik hoop dat je het anders bedoeld dan hetgeen er geschreven is
Marc (1-2-2022 om 07:37)
@Roeptoeter: tsja, je doet je naam eer aan. Wat een onzin kraam jij uit. Kleine frustratie? Of gewoon een hele slechte dag?
Roeptoeter (31-1-2022 om 22:40)
Je mag tegenwoordig ook niks meer. Arme jongens, niet teveel straffen. Politie kan beter echte boeven vangen. Wat een toestand. En dan het besluit van de burgemeester om een stel geflipte ME rs in te zetten op weerloze dorpelingen. Zo zie je maar dat Middelburg bestuurd wordt door incompetente mensen.
Cookie-instellingen beheren