Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Deel van slagboom sluizencomplex hangt los

Toegevoegd: 01-02-2022, 06.59 uur
De brandweer zette een tankautospuit en een hoogwerker in.
De brandweer zette een tankautospuit en een hoogwerker in.
© Foto: Brandweer Terneuzen post Zuidland
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De brandweer is maandagavond uitgerukt nadat was opgemerkt dat bij het sluizencomplex in Terneuzen een deel van een slagboom los was geraakt als gevolg van de harde wind.


Een deel van één van de rood-witte slagbomen bij de Middensluis aan de Buitenhaven bleek niet bestand tegen de krachten van storm Corrie. Omdat er sprake was van mogelijk gevaar voor passanten, werd de brandweer opgeroepen. In eerste instantie werd rond 18.45 uur alleen de blusgroep van de Terneuzense post Zuidland opgeroepen, een kwartiertje later volgde ook een oproep voor de hoogwerker vandiezelfde brandweerpost. De brandweerlieden hebben samen de situatie weer veilig gemaakt.

Overigens heeft de storm in onze provincie verder tot maar weinig brandweerinzetten geleid. Rond 11.15 uur werd maandag een eerste stormschade gemeld in de Mauritsstraat in Goes, vijf minuten later was het raak in Zierikzee. Hier was in de Poststraat een spandoek losgeraakt. De inzet in Terneuzen was de derde en laatste stormmelding die binnenkwam.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (1-2-2022 om 17:27)
@Hans we hebben nog mensen nodig bij de brandweer. Zulke slimme mensen als jou zoeken we nog.
Rick (1-2-2022 om 13:20)
Misschien een domme opmerking, maar was het niet makkelijker geweest om de slagboom simpelweg te laten zakken, dan hadden ze er zo bij gekund ;) Geen kosten van een hoogwerker enz. Maar ik zie dat ik niet de eerste ben met die oplossing....
Coen (1-2-2022 om 12:31)
De heren zijn nogal goed op de hoogte. Toch even een update. De middensluis wordt nu gesloopt vanwege de bouw van de nieuwe sluis Terneuzen. Het bedieningsgebouw is niet meer. De noord brug wordt dus niet meer gebruikt anders dan vaste landverbinding. Maar ik kan me goed voorstellen dat de bouwwerkzaamheden tot zover deze heren volledig zijn ontgaan.
Melder (1-2-2022 om 12:05)
Beste mensen, die sluis is buiten werking dus dan wordt t het ingewikkeld! Vraag me overigens wel af of ik de enigste ben die hier voor gebeld heeft...
Hans (1-2-2022 om 11:21)
Hoe moeilijk wil je het maken?? Slagboom even omlaag en dat stuk eraf pakken. Nee met windkracht 8 een hoogwerker opstelllen dat is verstandig.
een gast (1-2-2022 om 08:47)
Waarom zo moeilijk, er was vast wel personeel op de sluis en die hadden de weg af kunnen sluiten en de boom laten zakken, dat was waarschijnlijk veel sneller en veel goedkoper.
Cookie-instellingen beheren