Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Bewusteloze man van tankschip gehaald

Toegevoegd: 03-04-2007, 19.47 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De hulpdiensten zijn dinsdag aan het eind van de middag ongeveer twee uur actief geweest voor een medische evacuatie vanaf een groot schip, dat op dat moment op de Westerschelde voer nabij Borssele.

Rond kwart over vijf meldde de bemanning van het 265 meter lange tankschip 'Navion Scandia' dat er aan boord één persoon door onbekende oorzaak buiten bewustzijn was geraakt. Zodoende werd besloten de patiënt met een reddingboot van boord te halen.

De reddingboot Zeemanshoop van het KNRM-station in Breskens rukte daarom uit naar de Poseidonsteiger bij de haven aan de Westerhavenweg in Vlissingen. Daar stond het personeel van de ambulance 19128 uit Middelburg gereed om mee te varen naar de patiënt.

Ter plaatse is de patiënt gestabiliseerd en op een brancard vanaf het schip op de reddingboot getild. Hierna is de reddingboot weer teruggevaren naar de haven in Vlissingen om het slachtoffer over te laden op de brancard van de ambulance.

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Over zijn toestand is niets bekend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren