Weerbericht:
Vrij veel bewolking, vooral in het westen ook zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Brand op zolder van clubhuis golfclub Oostburg

Toegevoegd: 02-02-2022, 07.34 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOSTBURG - Bij de golfclub in Oostburg heeft vanmorgen vroeg een brand gewoed op de zolder van het clubgebouw. De brandweer schaalde op naar een middelbrand en er ontstond de nodige schade.


De brand werd rond 05.55 uur gemeld aan de Brugsevaart. Enkele minuten later schaalde de brandweer op naar een middelbrand omdat er mogelijk nog iemand binnen in het pand aanwezig was. Er zijn twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet.

Volgens de Veiligheidsregio woedde de brand op de zolder van het pand in de technische ruimte. Om bij de brandhaard te komen moest er wat hak- en breekwerk worden verricht.

Rond 07.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brand heeft zich beperkt tot de stookruimte op zolder. Mede door de brandwerende uitvoering is de brand niet verder uitgebreid. De drie aanwezige bewoners zijn gewekt door de brandmeldinstallatie. Zij konden met twee honden het gebouw veilig verlaten.

Er is wel water- en rookschade door de brand en het pand is door de brandweer geventileerd. Bij het bestrijden van de brand zijn eenheden van de brandweerposten Oostburg en Sluis ingezet.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren