Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Politie heropent onderzoek gewapende overval Terneuzen

Toegevoegd: 02-02-2022, 10.42 uur
De daders zijn nog altijd niet opgepakt.
De daders zijn nog altijd niet opgepakt.
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De politie heeft het onderzoek naar een gewapende overval in Terneuzen in 2014 heropend. De daders zijn nog altijd niet opgepakt.


Op maandagochtend 11 augustus 2014 overvielen twee gewapende mannen de toenmalige Kijkshop in het winkelcentrum Zuidpolder aan de Alvarezlaan. De overvallers gebruikten destijds buitensporig veel geweld. De politie wil nu alles op alles zetten om deze ernstige overval alsnog op te lossen.

Dit heftige incident heeft een enorme en langdurige impact op de slachtoffers gehad. Maar ook op het veiligheidsgevoel van de mensen in Zeeuws-Vlaanderen. Ondanks dat destijds grote stappen in het rechercheonderzoek zijn gemaakt, zijn de daders nog niet gearresteerd.

De politie legt de nadruk op ‘nog niet’. Bij dit soort zaken blijft zij namelijk altijd extra alert op signalen die betrekking hebben op coldcase-zaken, zoals de ‘Kijkshop zaak’. Als er na een periode kansen worden gezien, wordt een onderzoek heropend. Zo is het ook gegaan met deze inmiddels bijna acht jaar oude zaak. Soms is het een kwestie van een lange adem.

Destijds is er ook veel aandacht aan de Kijkshop zaak in de media geweest. Ook besteedde Opsporing Verzocht hier een item aan. Deze belangstelling leverde destijds goede resultaten op en leidde tot een juiste onderzoeksrichting. Politie en justitie borduren voort op deze informatie nu het onderzoek heropend is. Daarbij is nieuwe inbreng van getuigen nog steeds van groot belang. 

Omdat sprake is van een ernstige misdrijf kunnen mensen ook terecht bij het team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (2-2-2022 om 12:44)
Laten we hopen dat het nu wel lukt om de daders te pakken te krijgen.
Marcus Aurelius (2-2-2022 om 11:26)
Kijk shop 2014 nou dat is lekker op tijd Politie is op de hoogte dat de kijkshop al jaren weg is?
Cookie-instellingen beheren