Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 255 km

Woningovervaller door Spaanse politie opgepakt

Toegevoegd: 02-02-2022, 12.54 uur
De politie bij de woning na de overval in 2019.
De politie bij de woning na de overval in 2019.
© Foto: Tim Koster
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - Door de Spaanse politie is op 17 januari in Barcelona een man gearresteerd voor een overval op 28 november 2019 op de bewoner van een woning aan de Singel in Westdorpe. De man is naar Nederland overgebracht en aan de Nederlandse justitie uitgeleverd.


Drie mannen pleegden ruim twee jaren geleden een gewelddadige overval. Zij waren gewapend met een lang mes of een zwaard en sloegen de bewoner en eisten geld. De daders renden daarna weg richting de Vlietstraat. Ondanks een intensief rechercheonderzoek slaagde de politie er eerder niet in om de overval op te lossen.

In de zomer van 2021 ontdekte de politie dat een 26-jarige man vermoedelijk een van de overvallers was. Omdat niet bekend was waar de man verbleef, werd een internationaal arrestatiebevel gemaakt. Begin dit jaar ontdekte de Zeeuwse recherche dat hij zich vermoedelijk in Spanje schuilhield.

Er werd contact met de Spaanse politie opgenomen. Vervolgens werd hij gearresteerd en naar Nederland overgebracht. De man werd voor verder onderzoek en verhoor in een politiecellencomplex in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant ingesloten. Hij zit na twee voorgeleidingen bij de Rechter-Commissaris nog in bewaring en wordt volgende week aan de Raadkamer voorgeleid. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (3-2-2022 om 10:25)
Laat maar in een Spaanse cel zijn straf uitzitten.
Alfredo dos Santos. (3-2-2022 om 10:23)
Goed speurwerk van de politie.
Ik (3-2-2022 om 09:34)
Na een lange vakantie hoop ik dat hij ook lang en hard mag werken in de cel om die mensen terug te betalen.
bert kaiser (2-2-2022 om 16:17)
ze zijn goed bezig met oppakken , prima
Goedzo (2-2-2022 om 15:29)
knap werk
Cookie-instellingen beheren