Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand bij kinderdagverblijf Molenwater Middelburg

Toegevoegd: 03-02-2022, 13.53 uur - Update: 03-02-2022, 14.03 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij kinderdagverlijf De Maneblussertjes in Middelburg heeft donderdagmiddag korte tijd brand gewoed. Alle aanwezige kinderen en begeleiders hebben zich tijdig in veiligheid kunnen brengen.


Het brandje woedde volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in het plafond van een toilet van het kinderdagverblijf aan het Molenwater. Nadat rond 13.15 uur rookontwikkeling was opgemerkt, werd een handmelder ingedrukt. Hierdoor trad het automatische brandmeldsysteem in werking en werd de brandweer meteen ter plekke gestuurd. Er werd opgeschaald naar middelbrand en meerdere tankautospuiten en een ladderwagen kwamen ter plekke.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. De 35 aanwezige kinderen zijn met de 10 aanwezige begeleiders zijn volgens de officier van dienst van de brandweer mede dankzij de inzet van politiemensen in veiligheid gebracht in het naastgelegen zorgcentrum 't Gasthuis. Volgens het kinderdagverblijf wordt maandelijks geoefend hoe gehandeld moet worden bij een ontruiming en verliep de evacuatie vandaag soepel.

De leiding van het kinderdagverblijf heeft de ouders/verzorgers van de kinderen inmiddels ook geïnformeerd over het incident. Besloten is dat de kinderen vandaag niet meer terugkunnen naar de opvang. Zij zullen door ouders/verzorgers worden opgehaald. 

De vrijgekomen rook heeft zich verspreid in het gebouw en kwam via leidingen ook op de eerste verdieping terecht. De brandweer heeft het gebouw geventileerd. Salvage wordt ingeschakeld om te helpen bij het afhandelen van de schade. De brandweer doet onderzoek naar het ontstaan van de brand.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren