Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Personen onwel bij gaslek hotel Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 03-02-2022, 15.14 uur - Update: 03-02-2022, 18.31 uur
Het gaslek bij het Fletcher Duinhotel werd rond 14.45 uur opgemerkt.
Het gaslek bij het Fletcher Duinhotel werd rond 14.45 uur opgemerkt.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - In een hotel aan de Torenweg Burgh-Haamstede is een gaslekkage gemeld. De brandweer heeft het lek gedicht. Omdat twee personen onwel werden, kwam ook de ambulancedienst ter plaatse.


Het gaslek bij het Fletcher Duinhotel werd rond 14.45 uur opgemerkt. Het hotel werd hierop voor de zekerheid ontruimd. Bij aankomst van de brandweer waren alle aanwezigen veilig buiten. "Personeel van hotel volgde deze middag een BHV-cursus en kon mede daarom bij het ontdekken van de lekkage goed handelen", zo laat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten.

Twee tankautospuiten van de brandweer kwamen ter plekke. Het gaslek was snel gedicht. "De kleine lekkage zat in een CV-ketel. Door het afsluiten van de gaskraan kon de lekkage worden gestopt", aldus de Veiligheidsregio. De ambulancedienst kwam ter plekke omdat twee aanwezigen zich niet lekker voelden. De twee zijn in een ambulance onderzocht maar bleken niet mee te hoeven naar het ziekenhuis.

Het hotel wordt nog geventileerd en de brandweer voert voor de zekerheid nog metingen uit. Hierna kan iedereen weer terug naar binnen. Een installateur onderzoekt de lekkage in het toestel.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WalterG (4-2-2022 om 11:59)
Had de BHV club niet het intellect om zelf de hoofdgaskraan als voorzorg alvast dicht te draaien? Misschien iets om van te leren in een vervolg cursus. Gas stank of klachten? Doe EERST de hoofdkraan dicht! Roep dan hulp.
Cookie-instellingen beheren