Weerbericht:
Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Helikopter haalt gewonde van schip Westerschelde

Toegevoegd: 05-02-2022, 12.39 uur - Update: 06-02-2022, 11.44 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Met behulp van een reddingshelikopter is zaterdagochtend op de Westerschelde bij Breskens een gewonde opvarende van een groot containerschip gehaald. Volgens de KNRM was de persoon aan boord onwel geworden.


Rond 09.00 uur kwam een melding binnen dat op het containerschip Polar Ecuador iemand dringend medische hulp nodig had. Vervolgens ging de KNRM-reddingboot Zeemanshoop naar het 230 meter lange en 37 meter brede zeeschip. Aan boord was inmiddels een ambulanceteam dat zich in de haven van Breskens bij de KNRM-bemanning had gevoegd.

Even voor 11.00 uur was ook een helikopter van de Nederlandse Kustwacht ter plekke. Deze heeft het slachtoffer van boord gehaald. In eerste instantie zou de man naar het ziekenhuis in Goes worden gebracht maar dat plan werd later weer gewijzigd. De helikopter landde even voor half twaalf met patiënt op een pleintje bij de Keerdam. Vervolgens is het slachtoffer, dat aanspreekbaar was, per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Rond 11.45 uur steeg de helikopter weer op om terug te keren naar de basis. Het onder de vlag van Signapore varende containerschip kwam vanuit Panama en was onderweg naar de haven van Antwerpen (B). Het schip ging vanwege het incident tijdelijk voor anker ter hoogte van Breskens.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (5-2-2022 om 16:12)
Helikopter vanmorgen was niet van de kustwacht maar van NH helikopters uit Rotterdam. Wel in opdracht van de kustwacht.
Cookie-instellingen beheren