Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Melding personen in nood Verklikkerplaat Renesse

Toegevoegd: 05-02-2022, 15.18 uur
Melding personen in nood Verklikkerplaat Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - De hulpdiensten zijn vanmiddag uitgerukt nadat was gemeld dat bij de Verklikkerplaat bij Renesse twee personen in problemen waren gekomen. Uiteindelijk konden zij droog naar het strand komen.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) kwam omstreeks 14.15 uur de melding binnen dat op de zandbank twee personen waren ingesloten door het opkomende water. Hierop werden een strandjeep van de brandweer, een reddingboot van de KNRM, een reddingshelikopter en een ambulanceteam opgeroepen. Vanuit Rotterdam steeg ook het team van de traumahelikopter Lifeliner 2 op. Eénmaal ter plekke werden de twee personen daadwerkelijk aangetroffen maar zij bleken tegelijkertijd veilig en droog naar het strand te kunnen komen. Rond 14.50 uur was iedereen terug op het strand en kon de actie door de Nederlandse Kustwacht worden beëindigd.

De Verklikkerplaat staat al langer bekend als een gevaarlijke plek. Door het veranderende tij snijdt het opkomende water de zandbank af van het vaste land. Hierdoor kan men de Verklikkerplaat niet af en raken mensen ingesloten. Ter plekke zijn waarschuwingsborden aangebracht en ook surveilleert de lokale reddingsbrigade regelmatig. Ondanks dat gaat het toch nog af en toe mis. Op 5 januari moesten de hulpdiensten bijvoorbeeld ook nog in actie komen voor wandelaars die waren verrast door het opkomende water. Geen van hen moest overigens naar het ziekenhuis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sonja (6-2-2022 om 12:46)
Ben zelf verrast geworden bij het strandje achter het Rittemse bos, met hond aan het spelen en ineens ingesloten, veel mensen op de been, maar niemand keek naar ons, via geul tussen twee zandplaten terug kunnen komen, wel tot middel in water, denk dat wij daar een minuutje of 10 waren, was overdonderd, zo snel als dat was gegaan, dacht dat zoiets ons nooit zou overkomen, zeg dus nooit nooit !
Renata (6-2-2022 om 03:35)
Is nogal een inzet. Laat die gasten dat maar betalen. De waarschuwingsborden zijn groot genoeg
Cookie-instellingen beheren