Weerbericht:
Wolkenvelden, in het noordoosten soms lichte regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politie massaal naar trein bij Arnemuiden na vernielingen

Toegevoegd: 06-02-2022, 00.57 uur - Update: 06-02-2022, 01.24 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Bij Arnemuiden heeft de politie zaterdagavond een trein en alle passagiers onderzocht. Dit naar aanleiding van vernielingen die eerder in de trein werden gepleegd. De politie kwam massaal ter plekke.


Volgens de politie werden in één van de coupés van de trein vernielingen aangericht door een groep jongeren. Dit zou zijn gebeurd nadat de trein was vertrokken vanaf het NS-station in Goes. De vernielers zouden mogelijk op dit station zijn ingestapt. Bij het station Arnemuiden werd de trein stilgezet en werden alle aanwezigen gecontroleerd. De politie heeft de identiteit van alle passagiers vastgesteld en vastgelegd.

Na de melding, rond 22.25 uur, kwamen zeker tien politiewagens met spoed ter plekke. Er kwamen ook twee hondengeleiders naar de stilstaande trein. Tijdens de politie-inzet kwamen rondom het station tientallen jongeren samen. De politie vroeg hen om het gebied te verlaten. Na wat gemor gaven de jongeren gehoor aan dit verzoek.

Rond middernacht werd de politie-actie beëindigd. "Er zijn geen aanhoudingen verricht. De personalia van diverse reizigers zijn genoteerd. Er wordt een verder onderzoek ingesteld naar de vernielingen", zo liet de politie vannacht weten.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (7-2-2022 om 17:39)
Woonplaats idd niet genoemd. Blijft triest.
Douwe dabert (6-2-2022 om 20:20)
@hansje, waar staat dat die gasten uit arnemuiden komen?? Uit uw reactie maak ik op dat u kennis heeft wie de daders zijn en waar de daders woonachtig zijn. Ik adviseer dat u als weldenkend burger de namen en adressen even bij de politie brengt.
Hans (6-2-2022 om 17:39)
Rappalje uit dat dorp nu maar eens goed aanpakken en voor lange tijd achter slot en grendel
Gerard (6-2-2022 om 16:05)
Het wordt tijd dat elk individu in een groep aansprakelijk wordt gesteld voor alle schade die door die groep veroorzaakt wordt. In de huidige wetgeving komen ze er nu vaak mee weg. Misschien leren ze er dan wat van.
Michel (6-2-2022 om 13:21)
@Grote Smurf en Henky, helemaal eens met jullie reacties.
Tim Fakkeldij (6-2-2022 om 12:39)
Dat is echt weer genieten, de horeca is weer open!
Cookie-instellingen beheren