Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer heeft het druk met stormschades

Toegevoegd: 06-02-2022, 14.53 uur - Update: 06-02-2022, 15.15 uur
Brandweer Goes stelt losliggende platen veilig
Brandweer Goes stelt losliggende platen veilig
© Foto: Brandweer Goes
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer is zondag al meerdere keren uitgerukt voor meldingen van stormschades. Voor zondagavond en -nacht wordt blijft code geel van kracht.


Door de harde windstoten zijn er zondag meerdere stormschades ontstaan. Er werden onder andere stormschades gemeld in Goes, 's-Heer Arendskerke, Noordgouwe, Oostburg, Oud-Vossemeer, Rilland en Zierikzee. In Noordgouwe was sprake van een boom die was omgevallen bij de Kloosterweg. De brandweer heeft deze boom en een tweede exemplaar, dat ook om dreigde te vallen, in stukken gezaagd en opgeruimd.

Aan de Zuizandsestraat in Oostburg scheurde een grote tak van een boom. Deze afgebroken tak lag over een groot gedeelte van de weg. De brandweerlieden van brandweerpost Stampershoek hebben de weg weer vrijgemaakt. Op de Ketelkade in Goes lagen verschillende houten platen los op bouwsteigers. De brandweer van Goes is de bouwsteigers opgeklommen en heeft de houten platen veiliggesteld.

 In Oud-Vossemeer raakte de schoorsteen van een afzuiginstallatie van een restaurant aan de Raadhuisstraat door de harde wind los. De brandweer heeft de schoorsteen veiliggesteld. 

Het KNMI heeft voor Zeeland code geel afgekondigd. Dit in verband met harde windstoten tot circa 90 km/uur. De waarschuwing geldt nog tot maandag 03.00 uur.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren