Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tieners aangehouden op verdenking van straatroven

Toegevoegd: 08-02-2022, 12.38 uur
Tieners aangehouden op verdenking van straatroven
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drie straatroven die op donderdag 3 februari in Middelburg werden gepleegd. De verdachten werden herkend door politieagenten op camerabeelden die beschikbaar waren.


Op de donderdag in februari werden er kort achter elkaar op de Baanstraat en het Vlissingsbolwerk twee jongens van 12 en 13 jaar oud bedreigd en mishandeld. De slachtoffers werden gevraagd spullen af te geven aan de drie verdachten. Later op de dag werd een 12-jarige jongen aan de Lange Delft beroofd van een zak chips. Ook hij werd mishandeld.

De drie slachtoffers deden allemaal aangifte waarna de politie direct een onderzoek startte. Daarbij werden onder andere camerabeelden veiliggesteld. Op de beelden herkenden agenten een van de verdachten. Mede dankzij een anonieme tip en verder onderzoek, kreeg de politie drie jongens uit Middelburg en Meliskerke in beeld. Twee van hen, een jongen van 14 jaar oud uit Meliskerke en een jongen van 13 jaar uit Middelburg werden zondag 6 februari aangehouden. De derde verdachte, een 14-jarige Middelburger, is dinsdagochtend 8 februari opgepakt. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sonja (9-2-2022 om 16:01)
Vind de politie in zeeland goed werk verrichten, jammer dat de straffen veel te laag zijn, vele jongeren lopen veel te laat nog op straat !, waar zijn die ouders dan mee bezig ?
Michel (8-2-2022 om 18:33)
Naar HALT!!!!!!! Stelt niets voor. Dit heeft totaal geen indruk op deze snotneuzen
Johan (8-2-2022 om 14:24)
Goed zo, de eerste stap is gezet! Nu maar hopen dat de volgende stappen ook succesvol zijn en dat deze gastjes goed "gecorrigeerd" worden, maar dat wordt moeilijk zo niet onmogelijk denk ik. Ze zijn nog maar 12, 13 en 14 jaar en hebben nu al straatroven op hun palmares. Wat gaat daar van terecht komen? Nietsontziende topcriminelen op volwassen leeftijd?
Jaap (8-2-2022 om 13:54)
Het zijn zielige jongens, die zich stoer willen voor doen maar in feite nog maar net kunnen lopen. In mijn jeugd kwam het ook voor dat je van een jochie iets af pakte maar achteraf kreeg je wel zo’n pak op je flikker dat het meestal wel bij die eerste keer bleef. Tegenwoordig heet het een beroving en mag je de daders geen klappen meer geven. Ja, dan maar naar HALT.
Cookie-instellingen beheren