Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 46 km

Man (19) die Zeeuwen oplichtte aangehouden op Eindhoven Airport

Toegevoegd: 08-02-2022, 17.41 uur
Man (19) die Zeeuwen oplichtte aangehouden op Eindhoven Airport
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdag 4 februari een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op Eindhoven Airport voor fraude en oplichting. De man heeft zich in 2021 schuldig gemaakt aan 5 oplichtingszaken waarbij Zeeuwen het slachtoffer werden. Hij stond daarom gesignaleerd door de Politie.


Tegen de verdachte waren meerdere aangiftes gedaan van fraude en oplichting. Deze aangiftes waren onder andere afkomstig van bewoners uit Goes, Rilland, Bruinisse en Oost-Souburg. In totaal liggen er 5 aangiftes in Zeeland en 4 elders in het land. In iedere zaak werd er gesproken over duizenden euro’s die werden buitgemaakt.

Slachtoffers werden bij de fraude gebeld door een zogenaamde bankmedewerker en werden overgehaald hun pincode af te geven. Vervolgens werden hun bankpas en in een enkel geval zelf een Random Reader thuis opgehaald. In alle gevallen ging het om oudere slachtoffers.

In november 2021 werd er in Opsporing Verzocht al aandacht gegeven aan deze zaak. De 19-jarige verdachte herkende zich op beelden van de pintransactie die werden uitgezonden in het programma en belde vervolgens zelf naar de politie om zich te melden. Op 4 februari 2022 werd de man aangehouden op Eindhoven Airport.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (10-2-2022 om 06:40)
Wat een klojo om het zover te laten komen. Had je eerder aangemeld knul, dan was je er met een sisser vanaf gekomen. Nu heb je echt een probleem !! Maar............ misschien vind je die aandacht wel leuk!!
een Moeder (9-2-2022 om 12:58)
Chaupeau politie .WE kunnen jullie niet missen . Ga zoo door
Ik (9-2-2022 om 07:49)
Gelukkig dat hij net op tijd is opgepakt. Voor hem jammer dat hij niet meer kon vluchten. Knap werk politie.
Marja (9-2-2022 om 07:10)
Lekker ventje hoor! Wij zijn ook gebeld door zo'n bankmedewerker en dat gaat echt zo professioneel dat je er echt bijna intrapt. Dat zal niet door dezelfde geweest zijn misschien, maar..... kijk uit!
Joris (8-2-2022 om 18:12)
In november 2021 herkent de man zichzelf bij Opsporing Verzocht en belt de politie om zich te melden. Op 4 februari wordt de man pas aangehouden op een vliegveld. Met een vliegticket naar Marokko of Turkije op zak misschien? Lijkt alsof hij de benen wilde nemen, als hij zich echt wou melden kon hij bij ieder politiebureau terecht.
Cookie-instellingen beheren