Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: Agent die man neerschoot handelde uit noodweer

Toegevoegd: 10-02-2022, 10.59 uur
Het incident gebeurde in de Jozef Israelslaan
Het incident gebeurde in de Jozef Israelslaan
© Foto: Remi Mesu
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De agent die in juni vorig jaar in Vlissingen een man in zijn been schoot, deed dat uit noodweer. Dat concludeert het Openbaar Ministerie na onderzoek door de Rijksrecherche. De man werd in zijn been geschoten omdat hij een agent aanviel met een mes.


Het incident vond plaats aan de Jozef Israëlslaan in Vlissingen. Rond 19.00 uur voerden twee agenten een bekeuringgesprek met een fietser. Tijdens dit gesprek kwam een man richting hen gewandeld. De man pakte één van de agenten via de achterzijde vast door zijn arm om de hals van de agent te leggen. Daarbij zette hij een groot mes op de keel van de agent. 

De man werd door de andere agent gesommeerd om het mes te laten vallen maar daar kwam geen response op. De agent vuurde vervolgens een aantal waarschuwingsschoten af maar de man bleef de agent vasthouden met het mes op zijn keel. Kort daarna wist de agent los te komen van de man. Toen de man daarna, met het mes nog binnen handbereik, niet luisterde naar de aanwijzingen van de agenten is er door de agent één keer gericht geschoten op het been van de man.

Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld dat de agent heeft geschoten uit noodweer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dit is Mijn Mening (11-2-2022 om 23:16)
Toch frappant dat mensen oordelen over een filmpje wat alleen maar een klein fragmentje laten zien van alleen wat de politie doet, maar alles wat ervoor gebeurde staat niet op het filmpje, Maar ja dat is helaas het sensatiegehalte van veel mensen....Dus een prima reactie van deze agent! Dus flinke straf voor het messentrekkertje, en een taakstrafje erbij.
Mijn mening (11-2-2022 om 17:49)
@mijnmening (zonder spatie) U spoort niet. Ik citeer uw zin; pak die agent door zijn kop. Deze agent doet zijn werk heel goed ! Hij had ook gelijk kunnen schieten toe het mes op de keel werd gezet van zijn collega. Ook deze mensen voeren slechts hun werk uit en willen na de dienst naar hun gezin. Hoe zou u reageren als uw partner een mes op de keel kreeg???? Ik hoop dat de politie u overslaat als u ze nodig heeft.
Mijnmening (11-2-2022 om 12:00)
@mijnmening geen opvolgertjes ? Denk je ook dat dit geen staartjes heeft/krijgt? Iedereen in Vlissingen heb denk ik de man met zijn handen al lang in de lucht neergeschoten zien worden... Verwacht dit jaar echt goeie schietpartij op de politie hier als zo doorgaat, met je geen opvolgertjes, elk kind dat geboren wordt is tegenwoordig potentieel crimineel kijk maar hoe ze opgevoed worden en wat jeugd/kinderen leren met muziek en films. Gangster zijn en geen politieman.
Mijn mening (11-2-2022 om 08:16)
@Nina. Hij heeft eerst wat anders gedaan hadden iets hoger moeten richten dan kwamen er ook geen opvolgertjes.
Mijn mening (10-2-2022 om 18:43)
Terechte uitspraak, hoop dat deze minkukel er lang last van heeft.
Michel (10-2-2022 om 12:57)
Goede uitspraak van het OM.
Cookie-instellingen beheren