Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en droog, morgen kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Celstraf geëist voor vluchtende scooterrijder

Toegevoegd: 10-02-2022, 15.24 uur
Na zijn arrestatie bleek de man een vuurwapen bij zich te hebben.
Na zijn arrestatie bleek de man een vuurwapen bij zich te hebben.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 23-jarige R. D. uit Vlissingen is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van acht maanden plus nog eens acht maanden voorwaardelijk geëist. Hij sloeg afgelopen zomer voor de politie op de vlucht en reed daarbij een meisje aan.


Agenten kregen op 12 augustus iets na 16.00 uur een melding dat een scooterrijder gevaarlijk rijgedrag vertoonde nabij de Zwanenburg in Vlissingen. Bij aankomst van de agenten gaf de scooterrijder plots gas en raakte hierbij meerdere mensen die over de strandovergang liepen. Waarom de man ervandoor ging, bleek al snel tijdens de behandeling van zijn zaak: D. had een vuurwapen bij zich en wilde niet dat de politie dat zou ontdekken.

In zijn vluchtpoging reed hij al slingerend over het wandelpad en raakte daarbij een klein meisje dat toevallig opzij stapte. Zij raakte overigens slecht licht gewond. Een politieagent sprong op de rijdende D. en D. werd tegen de grond gewerkt. Bij controle van de scooter bleek dat de motor een veel te groot vermogen had, dat de kentekenplaten ontbraken, dat de scooter onverzekerd was en het rijbewijs van D. al eerder was ingetrokken. Ook bleek D. in het bezit van verschillende betaalpassen en softdrugs.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sjaak dekker (11-2-2022 om 00:33)
Omdat ik me het meest erger aan de advocaten van de verdachten die het kromme recht willen praten, lees ik meestal de uitspraak van een onafhankelijke' rechter.! Hopelijk komen bepaalde rechters tot een juist oordeel! Maar zijn er toch nog wel onbeinvloedbare rechters?
Douwe dabert (10-2-2022 om 18:55)
Gewoon smerig tuig dus. Jammer dat de straf zo laag is Gelukkig krijgt deze pisvlek nu wat meer aandacht van de politie. Zijn vog kan hij nu vergeten al zal dat waarschijnlijk niet uitmaken want hij zal wel te lui zijn om te werken.
Joris (10-2-2022 om 17:38)
Straf kan niet hoog genoeg zijn: Allemaal misdaden die bewust gepleegd zijn, niet per ongeluk een vergissing. Dat de advocaat van de verdachte geen celstraf wil omdat verdachte dan huis en baan kwijt is: Nou en? Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Had meneer eerder moeten bedenken.
Cookie-instellingen beheren