Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 155 km

Politieauto's en politiebureaus beklad met graffiti

Toegevoegd: 10-02-2022, 18.37 uur
De politie is een onderzoek gestart.
De politie is een onderzoek gestart.
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Op twee politiebureaus en drie politieauto's zijn woensdagavond ACAB-tags aangebracht. De politie zoekt getuigen.


De graffiti-afbeeldingen zijn aangebracht op de politiebureaus in Vlissingen aan de Breestraat en in Middelburg aan de Achter de Houttuinen. Op deze zelfde locaties werden ook bij twee politieauto's deze teksten aangebracht. Daarnaast nog op een politieauto, welke geparkeerd stond bij een politiebureau aan de Piet Heinkade.

De tekst ACAB is een afkorting van de Engelse slogan All Cop(per)s Are Bastards (vertaald: Alle politieagenten zijn klootzakken). De politie is een onderzoek gestart en zoekt mensen, die meer over deze incidenten weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (11-2-2022 om 10:14)
zielige ventjes--als je een vent bent ga je het bureau binnen en zegt dat in hun gezicht--maar daar ben jij / jullie te laf voor. stel zielepoten.
Anon (11-2-2022 om 09:33)
Racen door de straten, auto ramen worden ingeslagen, politie auto beklad. Ze hebben het duidelijk niet meer in de hand in vlissingen en middelburg.
Ádje (11-2-2022 om 07:49)
De afkorting ACAB is tegenwoordig nooit meer gebruikt. Ben benieuwd wat voor Mongool heeft deze vernieling aangericht. Politie moet toch beelden hebben of niet.
Ja-Ja (11-2-2022 om 07:02)
Bedankt voor het vertalen. Ik wist niet waar die letters voor stonde. Nu kan ik er een mening over hebben.
Adje (10-2-2022 om 22:03)
De afkorting ACAB is van lang geleden, bijna nooit meer gebruikt.Hoop de daders zijn gepakt.
Hans Neels (10-2-2022 om 21:51)
Zielig gedrag, zeker wat de Waterpolitie op het Eiland in Vlissingen betreft, waar deze auto is beklad, doen goed werk, ook het redden van personen te water, als je zo'n held bent doe doe dit dan in het volle daglicht en niet in het donker en snel weg lopen.
Cookie-instellingen beheren