Weerbericht:
Zomers warm. Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen (onweers-)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

27-jarige man aangehouden voor 'bankhelpdeskfraude'

Toegevoegd: 11-02-2022, 14.06 uur
27-jarige man aangehouden voor 'bankhelpdeskfraude'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft in de afgelopen week in de omgeving van Amsterdam een 27-jarige man aangehouden die verschillende Zeeuwen had opgelicht door middel van de zogeheten 'bankhelpdeskfraude'. Vanaf mei 2021 deden, met name oudere mensen, aangifte van de fraude. 


Het onderzoeksteam van de politie bestudeerde de aangiftes en bekeek camerabeelden van pintransacties die gedaan werden nadat de oplichter de pinpas en bijbehorende code van het slachtoffer in handen had gekregen. De verdachte plunderde rekeningen en maakte met zijn oplichtingspraktijken tienduizenden euro’s buit.

Op een bepaald moment kreeg de politie de identiteit van de verdachte boven water. De officier van justitie gaf daarop, volgens een woordvoerder van de politie, toestemming om de 27-jarige man aan te houden. Tijdens een controle van de Marechaussee op 7 februari 2022, in de buurt van Amsterdam, liep de man tegen de lamp. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is al eerder veroordeeld voor soortgelijke vergrijpen. Hij is ingesloten in een politiecellencomplex. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast.

Volgens de politie belde de verdachte oudere mensen op en deed zich voor als medewerker van een bank. Hij wist pincodes van zijn slachtoffers te ontfutselen en zorgde ervoor dat zij hun pinpas ook nog aan hem, of een handlanger, afgaven zodat geld van hun rekening kon worden opgenomen. De geldopnames vonden plaats in Zeeland, Noord-Holland en het Oosten van Nederland. In totaal kon het cyberteam van de politie negen zaken aan de verdachte linken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan uit Vlissingen (12-2-2022 om 10:57)
Mocht dit u overkomen zorg in eerste instantie dat er maar een klein bedrag of maximaal € 1000,00 op uw betaalrekening staat. De schade is dan nog te overzien i.p.v. de duizenden euro's die men soms leest. En voor de rest dat crapuul goed aanpakken.
Ik (12-2-2022 om 09:45)
Dat zijn gasten die niet willen werken. Laat ze maar een paar zitten en werken voor hun geld zodat ze iedereen kunnen terug betalen. Niet eerder vrij laten. Niet willen of smoesjes van niet kunnen dan de knuppel erover.
bram (12-2-2022 om 04:54)
Misschien niet goed , maar persoonlijk vind ik dat mensen die anderen veel leed bezorgen, o.a. hun bestelen van hun eigendommen, kan ook geld zijn, jarenlang of tot levenslang moeten worden veroordeeld, dus moeten worden opgesloten. Waar haal je het recht vandaan om anderen zo de vernieling in te helpen !! ten behoeve van jezelf! Zo ondertussen hebben we in Nederland meer dan genoeg van dit soort figuren rond lopen. Deze groep wordt steeds groter en steeds brutaler. Weg ermee !! Dus opsluiten!!
Jwz (11-2-2022 om 16:34)
Héhé eindelijk hebben ze dat gajes te pakken, we dachten dat deze nogal jongen gasten in Afrika zaten niet dus hopelijk komen ze nie weg met een waarschuwing en werkstr
Cookie-instellingen beheren