Weerbericht:
Vanavond regen. Ook morgen nat.
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatieteam houdt man aan voor bezit 3D-geprint wapen

Toegevoegd: 11-02-2022, 18.37 uur
Door: Remi Mesu

ZIERIKZEE - De politie heeft woensdag 9 februari op Schouwen-Duiveland een man aangehouden voor het bezit van onder andere een 3D geprint semiautomatisch vuurwapen en rechts-extremistisch materiaal. De man wordt ook verdacht van het aanzetten tot haat.


Rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid ontvingen eerder al informatie over deze man en startten daarop een onderzoek. In verband met dat onderzoek viel het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) woensdagochtend zijn woning in Schouwen-Duiveland binnen.

De 33-jarige man is bij de inval direct aangehouden voor het bezit van een 3D geprint semiautomatisch vuurwapen met scherpe munitie, een 3D-printer, verschillende 3D geprinte vuurwapenonderdelen en airsoftwapens. Ook vond de politie rechtsextremistisch materiaal, waaronder vlaggen met daarop een hakenkruis. De 33-jarige man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan S. (12-2-2022 om 20:24)
Kan je dan ook een stalen loop van zo'n ding printen dan tegenwoordig? Anders is het toch speelgoed van plastic?
mijn inkt is op (12-2-2022 om 16:15)
je kan tegenwoordig ook alles printen
Cookie-instellingen beheren