Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijbewijs beginnend bestuurder in beslag genomen na alcoholtest

Toegevoegd: 12-02-2022, 12.43 uur
Rijbewijs beginnend bestuurder in beslag genomen na alcoholtest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een 20-jarige Belg in beslag genomen. De man reed met meer dan 5 keer de toegestane limiet aan alcohol op in zijn auto.


De politie troffen de 20-jarige bestuurder rond 02.00 uur aan op de Tractaatweg bii Terneuzen na een melding dat de man vermoedelijk onder invloed in zijn auto zou rijden. De bestuurder kreeg daarop een stopteken waaraan hij voldeed. Uit een blaastest bleek dat hij inderdaad teveel gedronken had.

De 20-jarige Belg werd daarop meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim vijf keer meer had gedronken dan is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft hij een algeheel rijverbod voor de duur van elf uur opgelegd gekregen. In dat tijdsbestek mag hij geen enkel ander gemotoriseerd of ongemotoriseerd voertuig besturen. Ook is zijn rijbewijs in beslag genomen. Op een later moment bepaalt een officier van justitie of en wanneer hij het rijbewijs terugkrijgt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (18-2-2022 om 14:11)
Beter rijbewijs in shredder. Dan opnieuw beginnen met rijbewijs halen.
Ik (13-2-2022 om 07:41)
Hij moet dat rijbewijs nooit meer terug krijgen. Hij heeft vast geen theorie gehad,anders weet je dat je geen alcohol op mag met rijden.
Michel (12-2-2022 om 20:03)
Maar zeker ook niet van dit soort Nederlanders
Goesenaar (12-2-2022 om 16:17)
Aan dit soort Belgen hebben wij helemaal geen behoefte.
Cookie-instellingen beheren