Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijbewijs ingevorderd van bestuurder onder invloed

Toegevoegd: 13-02-2022, 09.29 uur
Rijbewijs ingevorderd van bestuurder onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

OOSTBURG - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een automobilist in beslag genomen na een positieve blaastest. Dr 40-jarige man werd betrapt nadat hij opvallend rijgedrag vertoonde.


De agenten surveilleerden in Oostburg toen ze achter een personenauto kwamen te rijden. Op de kruising van het Ledelplein met de Langestraat stond de automobilist opeens stil. De bestuurder maakte volgens de politie daarna een rare draai om de Langestraat in te rijden. Daar probeerde de man zijn auto te parkeren waarbij hij tegen een andere auto aan botste.

De agenten zagen de bestuurder, een 40-jarige man uit Aardenburg, uitstappen waarbij de dienders het vermoeden kregen dat hij gedronken had. De politiemensen lieten de man een blaastest doen op straat. Daarbij blies hij een ‘F’. Dat houdt in dat de man teveel had gedronken en mee moet mee naar het bureau voor een ademanalyse.

Uit die ademanalyse bleek dat de man bijna vier keer meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Daarop namen de agenten het rijbewijs van de man in beslag. Verder heeft hij een algeheel rijverbod van negen uur opgelegd gekregen en is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het ingevorderde rijbewijs wordt naar de officier van justitie gestuurd. Die bepaalt binnen tien dagen of en wanneer de man zijn rijbewijs weer terugkrijgt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren